Ajuntament de Flix

Diversos esportistes, entitats i institucions ebrenques van ser guardonats el passat dissabte a la Ràpita en el decurs de la gala Premis Valor, Esport i Ciutadania organitzada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

Els premiats van ser proposats pels seus respectius consells esportius i en el cas de la Ribera d’Ebre, van atorgar el guardó a Toni Garcia, que durant 36 anys va exercir de professor d’educació física als centres d’ensenyament Escola Enric Grau Fontseré i a l’Institut de Flix. També va ser professor de la Gimnàstica per a la Gent Gran, va organitzar i col·laborar en nombrosos esdeveniments esportius de la població i de la comarca, exsecretari tècnic del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre del 2005 al 2019, i medalla d’argent de la Federació Catalana d’Atletisme.

Laia Solé Armora per la seua part, va rebre el guardó a millor esportista universitària 2022 en modalitat de cursa de muntanya.

Jaume Domingo, president de la UCEC, va reivindicar la importància dels consells esportius en el context general esportiu del país, la necessitat de fer-los créixer al voltant de tot el relatiu a l’esport popular català, i no va dubtar en reconèixer el paper rellevant i que de forma continuada estan tenint les Terres de l’Ebre per l’organització d’activitats esportives, donant mostres d’una gran capacitat organitzativa.