Josep Viñado amb l’emblema d’or i esmalt de la Federació de Donants de Sang

Ajuntament de Flix

Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang el Banc de Sang agraeix l’altruisme de totes les persones implicades que fan possible que als hospitals no hi falti sang per als pacients. De fet, enguany, l’Organització Mundial de la Salut aprofita aquesta diada per homenatjar totes les entitats de voluntaris que vetllen per aquesta causa.

La pandèmia ha fet més evident la necessitat de crear xarxa entre col·lectius per arribar a més persones. A Catalunya hi ha més de 30 associacions de donants que promouen la donació entre la ciutadania.

Acte institucional del Dia Mundial del Donant de Sang

El dimarts 14 a les 18 hores es va celebrar  l’acte institucional del Dia Mundial del Donant de Sang al Palau de la Generalitat, on es va homenatjar donants i entitats per la seva implicació amb la donació. Entre els homenatjats, destaca el nom del flixanco Josep Viñado Pujol que, a més de donar sang, està molt implicat en la donació al seu territori.

L’acte va comptar amb la presència del President de la Generalitat, Pere Aragonès, el Conseller de Salut, Josep Maria Argimon, així com representants del Banc de Sang i Teixits, la Federació de Donants de Sang de Catalunya i Creu Roja, entre d’altres.

Fotografia grupal dels donants i representants d’enitats homenatjades