Ajuntament de Flix

Ha estat publicat el núm. 466 de la revista d’informació local La Veu de Flix, corresponent als mesos d’abril i maig de 2022. La portada està dedicada a la recollida de residus porta a porta, amb una fotografia de Maria Pena Costa. Al mateix tema està dedicada la frase del mes (“A Flix, reciclem!”) i un reportatge sobre els bons resultats al nostre poble de la implantació d’aquest sistema de recollida de residus.

L’editorial està dedicada a les nombroses activitats que s’han dut a terme a Flix durant els darrers mesos, tot coincidint amb una tornada a la normalitat després de les restriccions degudes a la pandèmia. També es fa menció dels flixancos i flixanques que últimament han rebut algun guardó, reconeixement o menció especial.

Els escrits sobre als actes de la Setmana Santa flixanca ocupen força espai a la revista: “La primavera cada any ens obre la vida…”, de Lluís Sabaté Arqué, president de l’Orfeó de Flix, dedicat a la cantada de caramelles; “Tornen els Armats pels carrers”, sobre les activitats de la Confraria Armats de Flix”; “Cursa 1.000 Escales Flixanques”, dedicat a la realització amb normalitat d’aquesta prova esportiva; i un seguit de col·laboracions de Dolors A., Marta Ponce i Maria Pilar Insensé, comentant els acts de la Setmana Santa en general (“Com s’ha vist la Setmana Santa). Tots aquests escrits van acompanyats dels respectius reportatges fotogràfics.

També aquest nou exemplar de La Veu es fa ressò d’altres activitats destacades: del recapte d’aliments realitzat els passats 13 i 14 de maig, amb un escrit de la regidora d’Afers Socials Norma Pujol Farré; de la Festa de la Gent Gran i de la Benedicció del Terme, totes dos activitats realitzades l’1 de maig; “Benvinguda Primavera”, amb un escrit de Rita Costa Puey, presidenta de la Unió de Comerciants; els actes de Sant Jordi, comentats pel regidor de Cultura, Pau Guiu Rofes; el Dia Internacional de la Dansa; i les festes de les Dolors i les Montserrats. Així mateix, hi ha un escrit dedicat a una destacada efemèride local, com és el 40è aniversari de l’emissora Ràdio Flix.

L’apartat de Breus compra amb una selecció de notícies agrupades en diverses seccions temàtiques: Ajuntament, Jutjat de Pau, Festa Major, Efemèride, Sebes, Agricultura, Sinistre, Sanció, Premis i homenatges i Gent gran.

La Foto Històrica està dedicada a una foto de grup de l’any 1964 realitzada al campament de la Riba, comentada per l’historiador Jaume Aresté Bagés.

El Racó Poètica compta amb dos col·laboracions, de F.M.E. (“A Ònia. Últims instants – VIII-“) i de M. Dolors Navarro (“La Cruz de Mano”).

Talent Flixanco, d’Albert Guiu i German Aresté, està dedicat en aquest número al músic Xarim Aresté Horta.
La revista també inclou la col·laboració de Remei Català Franch, “Rumiades: Música i llibre”, on comenta el llibre Glenn Gould. No, no soy en absoluto un excéntrico, muntatge i presentació de Bruno Monsaingeon.

Pel que fa a les col·laboracions d’entitats i col·lectius de Flix, aquest número de La Veu compta amb les aportacions de “La Trinxera de la XV Brigada Mixta”; el Club Ciclista Flix, destacant la retirada com a àrbitre de ciclisme de Jordi Pujol Ferrús, després d’una llarga trajectòria; els Bombers Voluntaris, amb el reconeixement realitzat a Juanjo Muñoz Ferrús; l’Escola de Flix; l’Institut de Flix; la Comunitat Energètica de Flix; el Consell Local de la República; la Llar del Jubilat, que inclou a més una col·laboració del seu president, Ramon Sabaté Montagut (“El 15 de juny de cada any”); “Lo Cantó de La Cana”, amb un escrit de Pere Muñoz Hernández dedicat a l’última publicació de l’entitat, L’Arxiu de la Impremta Fauquer (1940-2020), de Jaume Aresté Bagés; el Moto Club Flix, comentant la 4a Matinal Motociclista “Vila de Flix”; i el Grup de Natura Freixe (“Endinsem-nos a Sebes”).

Completa el contingut de la revista els anuncis publicitaris, destacant pel nombre els de les activitats d’estiu organitzades per l’Ajuntament de Flix, entre elles, i a doble pàgina les bases i la convocatòria del V Premi de Narrativa Curta 2022 i del IV Premi de Poesia 2022.

Reproducció de la portada del núm. 466 de La Veu de Flix