Tots els beneficis es destinaran a crear un “oasi de pol•linitzadors” a la Reserva Natural de Sebes per tal de protegir els insectes, un element clau en la conservació de la biodiversitat, de les amenaces del canvi climàtic

Cursa de les Cigonyes 2022

La Cursa de les Cigonyes és una activitat que es realitza anualment a la Reserva Natural de Sebes i que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’integrar l’esport en l’entorn d’un espai natural protegit. Co-organitzada pel Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aquest 2022 ha arribat a la seva vuitena edició i, a més, ho ha fet a través de l’altruisme i la sensibilització ambiental, ja que ha passat a ser un esdeveniment cent per cent solidari amb la natura.

Sota el lema “Mou-te per la natura”, la Cursa ha adquirit un caràcter més solidari i amb l’objectiu de conscienciar de la importància de la implicació ciutadana al voltant de les accions de conservació del medi ambient. En aquesta nova edició de la Cursa, 115 participants han pogut gaudir d’una jornada esportiva i festiva podent triar, com en edicions anteriors a la pandèmia, entre una cursa de 5 quilòmetres, una cursa de 10 quilòmetres, una caminada popular i jocs en família.

Els guanyadors de la cursa de 5 KM han estat Gerard Corbella i Marta Llop, de Flix, seguits de Martín Sesé i Andreu Sampé, en la categoria masculí, i Mercè Figueras i Íngrid González i Aina Rey, en el cas de la categoria femení. Pel que fa a la cursa de 10 KM, els guanyadors van ser Gerard Munuera i Yolanda Larrossa, també de la població, seguits de David Vilar i Ramon Asenjo, en categoria masculí, i Núria Turtós en categoria femení.

En aquesta ocasió, el projecte al qual es destinaran tots els beneficis obtinguts amb la Cursa de les Cigonyes és la creació d’un oasi de pol·linitzadors a la Reserva Natural de Sebes per tal d’afavorir les espècies d’insectes més afectades per la transformació dels ecosistemes, un problema que s’accentua considerablement davant l’emergència climàtica. Per ajudar a la supervivència d’aquests insectes, com ara abelles i papallones, es vol crear un espai amb plantes i refugis especialment preparats per a aquest propòsit, ja que els insectes són clau per al desenvolupament de la natura i conservació de la biodiversitat.

Per altra banda, després de l’aturada per la pandèmia, la Reserva Natural de Sebes repren la Festa de les Cigonyes en format presencial. A més, en una celebració molt especial ja que aquest any compleix 20 anys! La jornada tindrà lloc el 4 de juny a les 5 de la tarda i comptarà amb tallers per a nens i nenes de totes les edats, un espai de joc per als nadons i les seves famílies, concert i, com no, els nadons nascuts durant el 2021 podran recollir el seu diploma commemoratiu.

Cartell de la Festa de les Cigonyes 2022 dissenyat per Anna Méndez Prunera