Nascut a Flix el 1962, Joan Carles, referenciat com el de la Cansaladeria “Pili” o el del Nàutic, ha viscut i ha desenvolupat tot el seu pla vital a Flix. La seva trajectòria professional ha estat lligada a l’ofici de cansalader amb el negoci familiar de més de 120 anys d’antiguitat. Seguint la tradició dels seus besavis, avis i pares, actualment regenta una cansaladeria juntament amb la seua esposa Elena, amb qui comparteix dos fills, la Marta i l’Arnau.

És sabut per tots que la seua gran passió són les puntones, el riu i el Club Nàutic, del qual n’ha estat president els últims set anys i membre de les juntes anteriors. Actualment, segueix sent membre de la nova junta entrant formada principalment per les noves generacions a qui ha cedit el relleu per encarar nous reptes i noves idees. A dia d’avui, Joan Carles suma 39 anys d’experiència en la competició de curses de puntones i al poble n’és tot un referent. No obstant això, l’esport en general sempre ha estat present a casa seua amb altres modalitat com l’handbol, el tenis i l’hoquei.

A més a més, Joan Carles compta amb una llarga trajectòria lligada a la tradició flixanca, participant activament durant molts anys en les activitats culturals del municipi amb la Confraria d’Armats de Flix, les processons de Setmana Santa, les cavalcades de Reis i el teatre durant la seua joventut.

Joan Carles ha passat tota la seua vida a Flix, tret de dos anys que va marxar a estudiar a Barcelona, però tal i com explica, el poble l’estirava més i de seguida va decidir tornar i desenvolupar-hi el seu projecte de vida fins a dia d’avui.

Després de rebre la notícia d’haver estat nomenat pregoner de la Festa Major de Flix, es mostra orgullós i agraït que des de la regidoria de festes s’hagi pensat amb ell per ocupar aquest càrrec honorífic durant les festes del poble i s’ha mostrat humil assegurant que “al final sóc això, un més del poble, un més del millor poble, un més de Flix”.