Ajuntament de Flix

Des de la Regidoria d’Igualtat i Participació de l’Ajuntament de Flix s’ha treballat un any més amb diferents entitats del municipi per configurar els actes que conformaran el 8M: Dia Internacional de les Dones.

D’aquesta manera, amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Flix, Sembrajoves i la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova, la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, s’ha pogut programar una sèrie d’actes que s’estendran al llarg del mes de març.

El conjunt d’actes s’encetaran avui dia 3 de març amb l’exposició “Som el crit de les que ja no tenen veu” de Lluïssa Benito Pascual, organitzada per la Biblioteca Municipal de Flix amb el suport del CCRE, l’Escola d’Art i Disseny de Móra la Nova i la Central de Biblioteques de TE. L’exposició estarà instal·lada fins al 18 de març a la Biblioteca Municipal de Flix i es podrà visitar en l’horari d’obertura habitual de la biblioteca.

Paral·lelament a aquesta instal·lació, es muntaran dues exposicions més a Ca Don Ventura. Primerament, del 8 al 13 de març es visibilitzaran les dones de la Ribera d’Ebre que han deixat i deixen petjada amb l’exposició “Te n’a-dones?” organitzada per l’Ajuntament amb el suport del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. Posteriorment, del 15 al 20 de març, s’instal·larà l’exposició “Donem veu a les dones i nenes de Flix” organitzada per l’Associació de Dones de Flix. Totes dues exposicions tindran un horari d’obertura de sis a dos quarts de nou del vespre, excepte els diumenges que restarà oberta de dotze del migdia a dos de la tarda.

El dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc la lectura del Manifest del 8M de la mà de l’Ajuntament de Flix, l’Associació de Dones i Sembrajoves. Acte seguit, es farà la xerrada “La restitució de l’horror: de l’ablació de clítoris a la cirurgia de reconstrucció”, a càrrec de la psicòloga Alba Palazón Llecha.

Per altra banda, encarat al públic infantil, el dijous 10 de gener l’editorial 4 Contes durà a terme una sessió de Contacontes amb la història de “La pirata Rogenca”. La sessió tindrà lloc a la Biblioteca Municipal a les 18.30 h.

Els actes continuaran el divendres, 11 de març, amb el 13è reconeixement a les dones dels pobles de la Ribera d’Ebre, un acte programat per al març del 2020 que degut a la pandèmia es va haver d’anul·lar i que enguany finalment es podrà realitzar.

El conjunt d’actes finalitzaran el dissabte, 19 de març,  amb un  taller d’autodefensa feminista per a dones de totes les edats al Casal de Joves Lo Refugi.

L’Ajuntament de Flix anima a tothom a participar als actes i juntes seguir avançant cap a la igualtat.