Ajuntament de Flix

Una any se sotmetrà a votació popular l’elecció del grup musical que actuarà al concert que obre, cada any, la Festa Major el dia de la vespra.

En total es podrà escollir entre onze grups musicals diferents, tots ells d’origen català. La preselecció ha estat feta pel Regidor de Festes i la Comissió de Festes, atenent a la dotació pressupostària disponible. A més a més, el regidor Pau Guiu ha declarat que “volem apostar i impulsar grups emergents de música pròpia”.

Les opcions seran les següents:

 • Sense Sal: en la línia d’un pop-folk festiu ens deixa seduir per la música electrònica i els sons llatins, amb la incorporació d’instruments com el sintetitzador, percussions, o bases electròniques.
 • Segonamà: la principal referència és el R&B americà i britànic. Hi trobarem reflectits els seus gustos musicals actuals i les influències internacionals que els han fet vibrar i els han inspirat a crear nova música.
 • Seikos: influències de ska, reggae, punk, rock i melodies molt ballables. El directe no deixa a ningú indiferent, coreografies, interaccions amb el públic i una sonoritat excel·lent!
 • Arc de Triomf: himnes, històries quotidianes amb dosis de realitat a ritme de Rock, Pop i Ska. Tenen moltes coses que explicar, reivindicar, i ho faran a través de les cançons.
 • Km 0: música de collita pròpia, destacant l’aparició de pinzellades d’electrònica en cadascun dels seus temes. música festiva, alegre i optimista
 • La Troupe: melodies ballables, varietat d’estils o lletres quotidianes i fresques són alguns dels trets característics amb els quals treballen per portar l’alegria i l’alliberament de l’ànima als escenaris d’arreu.
 • La Fera: aposten per la música festiva i combativa, amb un so de mestissatge que fusiona estils com el reggae, el rock i l’ska, oferint un directe enèrgic i reivindicatiu.
 • Primera cita: pop català amb diferents influències estilístiques com l’Ska, la rumba, l’electrònica, les balades… així com lingüístiques, ja que tot i essent el català la llengua principal, interpreten temes en anglès, castellà, gallec…
 • Marcel i Júlia: d’una manera alegre, Marcel i Júlia ens conviden a reflexionar sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat d’un model de societat que viu allunyada dels cicles naturals de la vida.
 • Ginestà: dos germans andreuencs que conjuntament amb la seva banda expliquen històries quotidianes mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català.
 • La Ludwig Band: sona folk pedant, cançons de pastorets i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimen assonants. Temes potser quotidians, potser no tant, amb girs inesperats i secrets que es descobreixen amb el temps.

El termini de votació serà del 26 al 30 de gener de 2022, a les 23.59 h

La votació s’ha d’efectuar a través de l’app Flix Actiu (apartat “Enquestes”). L’aplicació es pot descarregar accedint a App Store (iPhone) o Google Play (Android).

Per a més informació sobre els grups proposats, podeu seguir el canal d’instagram de l’Ajuntament de Flix i veure les històries destacades on es mostren tots els grups amb fotografies, breus descripcions i música.