Ajuntament de Flix

Davant la notificació per part de la Federació Catalana de Futbol el passat divendres informant que en l’última actualització del reglament es va ampliar l’edat de competició en equips mixtos fins als 16 anys, els impulsors de la campanya #NoiesEnJoc han emès el següent comunicat:

“Assabentats que la Federació Catalana de futbol va augmentar el límit d’edat per jugar en equips mixtos de 14 a 16 anys, celebrem aquesta modificació i continuem sol·licitant que la Federació augmenti el límit d’edat per als equips mixtos fins als 18 anys.

Des de totes les entitats esportives, clubs i escoles de futbol amb qui s’ha contactat, no es tenia coneixement ni s’havia rebut notificació per part de la Federació d’aquest augment en el límit d’edat per als equips mixtos. Les consultes efectuades al reglament disponible en el moment d’iniciar la preparació de la campanya van confirmar l’existència del límit de 14 anys.

Considerem que la mínima ampliació hauria de ser fins als 18 anys, perquè en el cas de les noies de zones rurals és el moment en què bona part es traslladen a la ciutat per seguir amb els seus estudis.

Seguirem amb la campanya, amb l’esperança que la sensibilitat mostrada per la Federació pugui seguir millorant aquest aspecte.”

Amb tot, la campanya segueix en peu amb l’objectiu inicial: permetre equips mixtos fins a la categoria juvenil.  A més a més, en menys d’una setmana ja acumula més de 1.700 signatures, milers de comparticions i l’atenció de mitjans de comunicació d’arreu del territori de Catalunya.