Ajuntament de Flix

El passat mes de novembre van aparèixer diversos exemplars de tórtores mortes pels carrers de la població, els quals es van anar recollint i congelant per indicació dels Agents Rurals. En total la Guàrdia Municipal va recollir una trentena d’exemplars que van ser traslladats  a un centre de fauna per determinar-ne la causa de la mort.

Un cop analitzats diversos exemplars de tórtores, es va determinar que la mort de les aus havia estat causada per la malaltia Newcastle, una malaltia vírica contagiosa que afecta a les aus i que en cap cas comporta cap problema de salut pública.

Segons la informació proporcionada pel Departament d’Acció Climàtica, aquesta malaltia afecta a múltiples espècies d’aus, tan domèstiques com salvatges amb una afectació clínica i mortalitat variables en funció de l’espècie i la soca vírica, essent les gallinàcies les aus més sensible a la malaltia. És per això que el problema seria detectar-la en explotacions d’aus de corral, però afortunadament les aus d’aquestes explotacions comercials estan vacunades d’aquesta malaltia.