Ajuntament de Flix

Després d’un any i mig marcat per la pandèmia, retornem al curs de la gimnàstica de la gent gran amb la major normalitat possible i amb 36 persones inscrites. El curs comença a l’octubre i té una durada de 9 mesos i es fan 3 sessions per setmana: dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 10.30 h del matí al Pavelló Municipal d’Esports. Durant el mes de juliol, l’activitat de gimnàstica i com a novetat d’enguany, passa a les piscines municipals i es realitza dins i fora de l’aigua.

La gimnàstica que oferim des de l’Ajuntament de Flix està dirigida a persones a partir de 60 anys, tot i que si alguna persona ho necessita abans per temes de salut i ho justifica amb un informe mèdic, també pot venir-hi. Enguany tenim participants des de 59 fins a 84 anys. És per este motiu, que el nostre monitor d’esports, Juan Esteban, ajuda a adaptar individualment les sessions al ritme i estat de salut i agilitat física de cadascú.

Los objectius de les sessions són, entre d’altres, mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, flexibilitat, força, coordinació, l’orientació i l’equilibri,… Aprendre a relaxar-se i moure’s correctament per prevenir possibles lesions i alteracions del sistema muscular i esquelètic. I també, i molt important, fomentar la pràctica de l’exercici físic com un hàbit saludable així com, afavorir la sociabilització, el treball en equip, millorar l’autoestima,… Per tant, podem dir que l’activitat contribueix a obtenir beneficis tant físics, psíquics com socials.

Desitgem, un any més, que tingueu un bon curs i que gaudiu de l’activitat física i de la convivència amb els companys i companyes! I si algú té dubtes i encara no s’hi ha apuntat, feu-ho perquè, fent esport, fem salut!

Norma Pujol i Farré
Regidora d’Afers Socials

Dos imatges participants en la Gimnàstica de la Gent Gran