Ajuntament de Flix

La nova directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Maria Victòria Almuni Balada, va visitar l’arxiu municipal i els principals actius patrimonials de Flix el passat dilluns 27 de setembre. Primer va reunir-se amb el batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà i el regidor de Cultura, Pau Guiu Rofes. Posteriorment, acompanyat pel batlle de Flix i el president de l’Associació Cultural La Cana, Jaume Masip Llop, van efectuar una visita per conèixer diversos elements i instal·lacions culturals: l’Arxiu Municipal, el refugi antiaeri, el Molí d’Oliflix i el nucli antic de la població.

Maria Victòria Almuni Balada fou nomenada directora dels Serveis Territorals de Cultura el passat mes de juny. Nascuda a la Sénia el 1962, és doctora en Història de l’Art, catedràtica d’Ensenyament Secundari, especialitat en Geografia i Història i professora de Didàctica de les Ciències Socials a la URV entre 2012 i 2017. Ha estat molt activa dins el món associatiu i en la recerca i divulgació històrica i cultural de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià, vinculada a diverses institucions i entitats culturals. L’any 2018 li fou concedida la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria de participació en el món associatiu i per la tasca portada a terme en recerca especialitzada en temes històrics i arquitectònics de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià.

Reunió entre el batlle, Francesc Barbero, el regidor de Cultura, Festes i Tradicions, Pau Guiu Rofes, i la Directora dels Serveis Territorials a les TE del Departament de Cultura
Visita a l’arxiu municipal amb Josep Antoni Collazos, reponsable de l’arxiu, i Jaume Masip, president de l’Associació La Cana
Visita al refugi antiaèri del carrer Sant Josep