Ajuntament de Flix

Des de fa uns dies ja es poden consultar al cercador Arxius en línia les fotografies de la Col·lecció fotogràfica Família Pfefferkorn Rius. Per poder consultar aquestes imatges en aquest cercador, es pot accedir a qualsevol de les tres modalitats de carca -simple, avançada i per inventari-, escollint al menú “Centre” l’opció “Arxiu Municipal de Flix” i “Fitxers amb imatges associada” (a la cerca simple), o marcar l’opció “Fotografies”, escollir “Col·leccions” al desplegable “Tipus de fons” i el “Nom del fons”, “Col·lecció fotogràfica Família Pfefferkorn Rius” (a les cerques avançada i per inventari).

Com es recordarà, el passat dia 2 de setembre se signà el document de donació de la Col·lecció Pfefferkorn Rius a l’Ajuntament de Flix, donació en què feu de mediadora l’Associació Cultural La Cana. Posteriorment, des de l’Arxiu Municipal es va procedir a la classificació i descripció de les fotografies, la seva adaptació als criteris de digitalització requerits a Arxius en línia i la ubicació a la xarxa a través del programari de Gestió Integral d’Arxius Comarcals (GIAC).

La majoria de les imatges de les fotografies de la col·lecció estan relacionades amb Flix, des de paisatges rurals i urbans (del centre de la població i la Colònia Fàbrica), fins a grups de persones i activitats festives diverses, i un àmbit cronològic que comprèn des de finals del segle XIX fins a mitjans del XX. Cadascuna de les fotografies s’ha descrit d’acord amb les dades que figuraven manuscrites al revers de la majoria de les imatges, afegint-se altres detalls que s’ha considerat a destacar.

Reproducció d’una de les fotografies de la col·lecció, amb una instantània de la processó de les Creus de 1940.