Ajuntament de Flix

Les barreres arquitectòniques son aquells obstacles físics que impedeixen que determinats grups de població puguin arribar, accedir o moure’s per un espai urbà o un edifici. Es tracta del tipus més conegut de barrera d’accessibilitat, ja que està present al medi físic i és el que resulta més evident per a la societat. Les barreres arquitectòniques, no tan sols dificulten o impedeixen la mobilitat a les persones en discapacitat, sinó també a altres grups com les persones grans, persones convalescents o a les dones embarassades.  És per això que la suspensió de barreres arquitectòniques és un tema de gran importància per a gran part de la nostra societat. A més a més, els darreres canvis legislatius van influir en com es dissenyen els nous edificis o vivendes. No obstant això, en la majoria d’edificacions, instal·lacions o vies públiques antigues, aquestes consideracions arquitectòniques no es tenien en compte, és per això que en l’actualitat cal anar estudiant totes les zones per anar adaptant-les progressivament.

Des de l’Ajuntament de Flix s’estan fent estudis d’accessibilitat de la via pública amb la finalitat de detectar aquelles zones amb barreres arquitectòniques que impedeixen la mobilitat de persones. D’aquesta manera, ja s’han iniciat una sèrie d’actuacions a diferents punts del municipi.

En primer lloc, al carrer Escoles, a l’alçada del número 47, es procedirà a  donar continuïtat a la vorera de la banda dreta que baixa cap al poble, ja que a hores d’ara hi ha una mena de fosa que forma part d’una vivenda particular. Després que els propietaris de la vivenda en qüestió hagin fet cessió de part del terreny a l’Ajuntament, es podrà donar continuïtat a aquesta vorera i, d’aquesta manera, s’evitarà que els vianants hagin de baixar a la calçada per poder seguir l’itinerari escolar.

Per una altra banda, al carrer Sant Tomàs es rebaixarà un tram de vorera per tal de fer-lo accessible tan a cadires de rodes com a cotxet d’infants i d’aquesta manera procurar que es pugui pujar i baixar de la vorera de forma senzilla.

Finalment, l’actuació més gran que es durà a terme dins del pla d’actuació i que ja s’ha iniciat és a la cruïlla entre el carrer Sant Jordi i el carrer Mercat o s’hi farà l’adequació del rebaix de la vorera als passos de vianants.

Tot i que aquestes són les actuacions que es duran a terme de manera immediata, durant l’any es continuaran fent intervencions, sobretot, en els rebaixos de voreres als passos de vianants que encara s’estan acabant de valorar.

Paral·lelament, es procedirà a instal·lar un elevador al Restaurant l’Ànima, el qual és de titularitat municipal i s’hi adequaran els accessos per tal que hi puguin entrar persones en mobilitat reduïda donat que ara per ara tots els accessos són amb escales.

Cruïlla carrer Sant Jordi  i carrer Mercat
Barrera aquitectònica pas de vianants al carrer Sant Jordi