Ajuntament de Flix

Aquest estiu torna el lleure flixanco i ho fa amb una gran oferta d’activitats i per a una franja d’edats més extensa de l’habitual. Així doncs, el Tria’t l’Estiu inclourà una franja més d’edat: des del nascuts al 2017 al 2008.

TRIA’T L’ESTIU

El Tria’t l’Estiu ja és tota una tradició a Flix, no obstant això, amb els anys ha anat evolucionant i adaptant-se a nous formats educatius i de lleure. Un de les novetats d’aquest any, és que durarà una setmana més, allargant-se del 5 al 30 de juliol. Tot i així, de la mateixa manera que els últims anys, es podran triar les setmanes a les que inscriure als infants, podent-los apuntar tot el mes o tan sols algunes setmanes en els següents torns: 1r torn (del 5 al 9 de juliol), 2n torn (del 12 al 16 de juliol), 3r torn (del 19 al 23 juliol) i 4t torn (del 26 al 30 juliol). El preu per cada setmana serà de 40 euros i s’aplicaran descomptes per germans.

Pel que fa a l’horari, serà de 9h a 13h, seguint amb la dinàmica de les entrades relaxades, de manera que l’horari d’entrada serà flexible de 9 a 9.45h.

Respecte els espais, el lloc de quedada dependrà del dia i grup de convivència, tot i això, s’enviarà una graella informativa una setmana abans via canal de Telegram. Les activitats tindran lloc en diferents espais interiors i, prioritàriament, en exteriors, no obstant això, tots seran dins del terme municipal.

Quant a protocol de seguretat, es seguiran els criteris de prevenció i seguretat que s’han d’aplicar a les activitats d’educació en el lleure durant l’any 2021 i, per tant, igual que l’any passat, s’aplicarà el protocol de seguretat, salut i higiene marcat per les autoritats sanitàries per fer de les activitats una experiència segura i saludable; això sí, mantenint la màgia i l’essència del Lleure Flixanco.

D’aquesta manera, es seguirà treballant amb grups de convivència d’un màxim de 10 participants, que seran acompanyats per un o dos monitors de referència. Els monitors els acompanyaran en totes les activitats, ja siguin les organitzades per l’equip de monitors com per aquelles en què hi participen entitats externes a l’equip del lleure flixanco. Més endavant s’informarà de quin serà el protocol d’higiene i seguretat que es seguirà enguany.

Durant les quatre setmanes, es duran a terme activitats diverses, que incorporen els diversos àmbits d’interès dels infants: esport, aventura, joc lliure i joc dirigit. També es vetllarà perquè les activitats siguin obertes i responguin a les necessitats dels mateixos infants, per això, es compta amb espais de participació infantil, dedicats a decidir conjuntament què i com es volen organitzar la setmana de Tria’t l’Estiu. L’organització del lleure considera molt important vincular la seua activitat al poble, per això, aprofita qualsevol oportunitat per vincular la seua activitat amb  el territori, patrimoni i cultura flixanca.

Diàriament se li dóna molta importància a les estones de joc i a les dinàmiques de cohesió i convivència, donat que la socialització entre iguals es considera un tret distintiu de l’educació en el lleure. També és important destacar que setmanalment s’anirà a la piscina municipal. Així mateix, s’incorporaran activitats a la natura, principalment, activitats d’educació ambiental liderades pel Grup Natura Freixe i d’esports d’aventura, acompanyades per Rogles d’Aventura.

GLERA. COLÒNIES DEL LLEURE FLIXANCO

La gran novetat d’aquest any són les colònies Glera, una estada del 12 al 16 de juliol al Vilar Riu de Baix amb pernoctació inclosa per 160 euros (amb descompte per germans). El concepte glera significa agermanament de còdols i és tot just per aquest motiu que ha estat escollit, ja que  aquesta activitat justament representa l’agermanament de gent, convivència i de l’espai que ho acollirà tot plegat.

L’espai escollit per realitzar l’estada compta amb tots els equipaments i les comoditats perquè les estades de grups d’infants siguin agradables, divertides i educatives. L’espai es divideix en dos mòduls: el de nit i el de dia. El de nit compta amb habitacions de diferents capacitats. El de dia té un menjador gran i lluminós i una sala per a jocs i tallers. També compta amb una cuina espaiosa i preparada perquè el servei de càtering ens serveixi els àpats.

L’espai exterior és ideal per gaudir de les estones de grup, siguin de nit o de dia, ja que compta amb terrenys amplis i ombrívols preparats per a dur a terme activitats i jocs. Fins i tot, hi haurà accés a la piscina i al riu.

Pel que fa als àpats, es disposarà d’un càtering que els  facilitarà, amb l’objectiu d’oferir plats atractius i saludables pels nens i les nenes. En el cas que algun participant tingui alguna al·lèrgia, intolerància o requereixi alguna dieta especial, se li adaptarà rigorosament a les seves necessitats; només cal fer-ho constar al full d’inscripció per poder-ho tenir en compte. Les menjades tindran lloc a les instal·lacions del Vilar Riu de Baix, al menjador de l’Alberg. Tot i que potser algun dia també ho fem a l’aire lliure!

Un altre tema que també és té molt en compte és el de les malalties i al·lèrgies. És per això que si algun participant té alguna malaltia o al·lèrgia cal que s’indiqui a la fitxa de dades personals que les famílies han d’omplir un cop feta la inscripció. Si està seguint un tractament, haurà de portar la medicació necessària per a cada dia de campaments i la recepta mèdica amb les dosis corresponents. La medicació i la recepta seran entregades al monitor/a responsable de les medicacions, qui serà l’encarregat/da de recordar-li i administrar-li la medicació.
En relació a la tipologia de les activitats, l’objectiu és que els infants que vagin a Glera se sentin el millor possible i gaudeixin de les activitats al màxim. Es tracta d’activitats que fomenten la creativitat, la cohesió de grup, l’ajuda mútua i que permeten als nens/es i joves deixar-se anar, superant pors i vergonyes. Dins l’horari s’hi podran trobar activitats a la natura, d’esports d’aventura, jocs, dinàmiques de cohesió, espais de convivència i cura de l’entorn. En el mateix horari, també s’hi identificaran diverses rutines diàries com, per exemple, moments de responsabilització de l’ordre i el manteniment del material i les instal·lacions i plegats es duen a terme activitats de serveis.

Les activitats són variades, obertes i, en molts casos, els nens/es i joves poden triar què volen fer, per tal d’adaptar-se al màxim als interessos i necessitats de cada grup i de cada persona. L’organització vol que tothom pugui participar de les activitats sense torns ni esperes. Per aquest motiu, estan pensades de tal manera que tot el grup les pugui gaudir alhora.