Ajuntament de Flix

Des de l’Ajuntament de Flix s’han fet publiques les bases de la quarta edició del Premi de Narrativa Curta Vila de Flix i de la tercera edició del Premi de Poesia Vila de Flix. En les dos convocatòries, hi ha les bases específiques de les modalitats adult i jove de cadascun dels premis.

En tots dos casos, la temàtica és lliure. En les modalitats adultes, hi poden participar persones majors d’edat al 31 de desembre de 2021. En la modalitat jove de cada premi, joves de 14 a 17 anys al 31 de desembre de 2021. Les obres s’enviaran en llengua catalana i en format Pdf a l’adreça electrònica pdc@flix.cat. La data límit de presentació de les obres d’ambdós premis i les respectives modalitats és el 2 de juliol de 2021. El jurat qualificador estarà format per quatre membres: un representant de la revista local La Veu de Flix, un representant del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), un escriptor local i el president del jurat, Andreu Carranza Font en el Premi de Narrativa i Albert Guiu Bagès en el Premi de Poesia, tots dos escriptors del municipi reconeguts en l’àmbit literari. Tots els membres del jurat són assignats per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Flix.

L’entrega de premis se celebrarà el 14 d’agost de 2021 i és condició obligada assistir a la recollida del premi per obtenir-lo. Prèviament es comunicarà als guanyadors que han estat premiats i hauran de confirmar l’assistència. En cas d’impossibilitat d’assistir-hi per força major, s’haurà d’assignar una persona per recollir el premi.

En el cas del IV Premi de Narrativa Curta, els treballs de la modalitat adulta hauran de tindre una extensió màxima de 10 fulls, i mínima de 5; en la modalitat jove, l’extensió màxima serà de 5 i 2 fulls la mínima. Pel que fa al III Premi de Poesia, en les dos modalitats l’extensió serà entre 20 i 40 versos o equivalent. Els premis són els següents:

IV Premi de Narrativa Curta

 • Modalitat adult
  • 1r 400 euros
  • 2n 175 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 225 euros
  • 2n 100 euros

III Premi de Poesia

 • Modalitat adult
  • 1r 200 euros
  • 2n 100 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 125 euros
  • 2n 75 euros

La totalitat de les bases es poden consultar al web www.flix.cat a l’apartat de “Participació” del menú principal.