Ajuntament de Flix

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha impulsat un curs formatiu d’auxiliar d’agricultura amb especialització de poda destinat a persones inscrites com a demandants d’ocupació de la Ribera d’Ebre, prioritzant aquelles que estan en risc d’exclusió social i que participen en el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre Viva. Es tracta d’un curs de 100% subvencionat que consta de 145 hores i s’ha iniciat aquesta setmana al Centre d’Empreses de Flix.

Una de les principals motivacions que ha incentivat el desenvolupament d’aquest curs ha estat la manca de treballadors adequats per al desenvolupament de feines agrícoles, més enllà de la campanya de recol·lecció, amb la que es troben els empresaris agrícoles de la Ribera d’Ebre. És per aquest motiu que amb aquest curs es pretén formar a deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters com l’ametller, l’olivera, el presseguer i el cirerer. A més, els alumnes també rebran informació per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris.

El curs s’ha iniciat aquest dilluns, 1 de març, i ha comptat amb la benvinguda de Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Francesc Barbero, batlle de Flix. En la seva intervenció, la presidenta del Consell Comarcal ha puntualitzat en que aquest curs ha de servir per professionalitzar aquests llocs de treball i promoure contractes de més llarga durada, que abracin altres feines del calendari agrícola com la poda, però també el manteniment de maquinària o l’aplicació de productes fitosanitaris. Per la seua banda, Francesc Barbero, batlle de Flix, ha encoratjat els participants a gaudir i treure’n el màxim de profit a una formació que els oferirà noves oportunitats laborals.

Sessió de benvinguda als alumnes del curs