Ajuntament de Flix

La societat anònima municipal Flix Gestió d’Iniciatives Econòmiques assumeix la neteja dels edificis municipals. Aquesta és una societat mercantil de capital íntegrament públic que s’encarrega de la gestió del Centre d’Empreses i que des de l’1 de gener també s’encarrega de gestionar el personal que du a terme la neteja dels equipaments de titularitat pública del municipi. La regidora d’Hisenda, Lara Bertran, destaca l’estalvi econòmic que suposa aquesta operació: “Flix Gestió d’Iniciatives Econòmiques té l’encàrrec de l’Ajuntament de dur a terme el servei de neteja dels edificis públics, per tant, és una operació no subjecta a IVA”. Estem parlant d’un contracte de 163.836 euros anuals i, per tant, segons Bertran “estem parlant de què el consistori s’estalviarà 28.434,35 euros en IVA al llarg de l’any”.

Per la seua banda, el batlle de Flix, Francesc Barbero, assegura que aquest canvi dona “una capacitat més gran de maniobra per fer front a temes relacionats amb la Covid-19, ja que tenir treballadors propis estalvia les negociacions que fins ara s’havien de fer amb l’empresa adjudicatària”. El batlle destaca la importància d’aquesta operació perquè també dona estabilitat als llocs de treball, sis per ara, en unes condicions subjectes als convenis col·lectius. “Les treballadores i els treballadors tindran més beneficis pel fet de passar a formar part del sector públic i nosaltres estem estalviant en internalitzar aquest servei. Tot son beneficis”, conclou Francesc Barbero.