Ajuntament de Flix

En un ambient enrarit per la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, es van poder celebrar finalment les eleccions al Parlament de Catalunya de manera segura. En el cas de Flix, la jornada electoral va ser un èxit gràcies a totes les persones que van formar part de les meses electorals permetent constituir el 100% de les meses electorals, gràcies a tots els convilatans que va anar a votar respectant totes les mesures de manera exemplar i, com no, gràcies als treballadors i treballadores municipals que van fer tota la feina prèvia d’organització i logística per poder garantir la seguretat de tothom i que durant la jornada van estar presents desenvolupant diferents tasques per que tal que votar fos segur.

Pel que fa a la participació, 1.654 (62,4%) flixancos i flixanques amb dret a vot van anar a les urnes, veient-se una baixada de 21,2 punts respecte les eleccions del 2017 que van tenir un 83,64% de participació ciutadana.

Amb tot, amb Aragonès com a candidat a la presidència de la Generalitat, Esquerra Republicana de Catalunya va tornar a guanyar a Flix. Tot i l’àmplia victòria, els republicans van aconseguir 0,9 punts menys de suports que el 2017. ERC va guanyar la batalla a JUNTS, amb 9,2 punts més. Al municipi, la tercera força, amb el 12,3% dels vots, va ser la CUP-G.

Així doncs, a Flix, els partits independentistes tornen a superar el 50% dels vots com fa quatre anys. Aquesta vegada, ERC, JUNTS i CUP-G sumen el suport del 74,9% dels veïns i veïnes. Per altra banda, puja el vot en blanc, ja que un 0,9% dels electors van deixar el sobre buit. I a nivell català, victòria pel PSC amb 33 escons. A la província de Tarragona i a la comarca de la Ribera d’Ebre, la formació més votada va estar ERC, igual que a Flix.

A continuació, l’escrutini del municipi:

 

Col·legi electoral del Districte 1 instal·lat al Pavelló Municipal d’Esports
Col·legi electoral del Districte 2 instal·lat al gimnàs de l’Escola Enric Grau i Fontseré
Francesc Barbero, batlle de Flix, exercint el dret a vot
Integrants d’una mesa electoral equipats amb els EPIs de seguretat durant la franja recomanada per a persones confinades