Ajuntament de Flix

Aquesta edició del gran recapte ha estat diferent. En lloc de ser una campanya de dos dies de durada, el recapte ha durat 6 dies, del 16 al 21 de novembre, i en lloc de fer-se recollida directa d’aliments, la campanya s’ha basat en la recaptació virtual de diners. Per tal que tothom pogués fer donatius monetaris, s’han habilitat diversos sistemes de pagament com l’aportació directa a línia de caixa, la transferència mitjançant l’eina Bizum o l’aportació directament a través del web del Gran Recapte del Banc d’aliments.

No obstant això, els comerços i els voluntaris també han tingut un paper important aquest any, ja que han estat els que han informat i animat a la gent a participar. D’aquesta manera, al municipi de Flix s’han recollit un total de 3.700 euros entre els establiments Plusfresc, Bonpreu, Bon Area i Spar.

Pel que fa als voluntaris, l’Ajuntament de Flix, com cada any, ha organitzat un grup de voluntariat per tal que els dies 20 i 21 de novembre estiguessin als comerços reforçant la campanya del gran recapte d’aliments. Aquest any s’ha comptat amb un total de 21 voluntaris organitzats en diverses tasques, com informar a la gent de com col·laborar, recollir els donatius d’aliments que a pesar de la donació virtual hi havia persones que donaven i recomptar els productes recollits a Flix, que han estat un total d’uns 500 kg.

Aquest any, cal destacar la participació de l’escola Enric Grau Fontseré que, amb una iniciativa pròpia dels nens i nenes de 5è de Primària que han demanat la participació de tota l’escola, han aconseguit recollir uns 100 kg dels 500 kg totals recollits a la població. Així doncs, cal donar les gràcies i des de l’Ajuntament s’espera que aquesta iniciativa pugui quedar consolidada dins el marc de treball 360º de participació amb la comunitat.

Respecte els aliments que s’han recollit a Flix, com es feia habitualment els altres anys, els gestionarà el grup de Càritas de Flix que son els encarregats de repartir-los a les persones amb necessitats socioeconòmiques de la població.

Val a dir que els diners recollits i que gestiona directament el Banc d’aliments, retornen a la nostra població a través de lots d’aliments que es reben regularment de la Creu Roja Ribera d’Ebre i que l’Ajuntament de Flix s’encarrega de repartir a aquelles persones que els serveis socials de la nostra població consideren que necessiten aquest suport.

Aliments recollits a l’Escola Enric Grau i Fontseré de Flix