Ajuntament de Flix

Un any més des de l’Ajuntament de Flix es vol donar visibilitat al 25N mitjançant una sèrie d’actes per al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Una data assenyalada en la que malauradament continua sent molt important prendre-hi partit per ajudar a que algun dia la nostra societat pugui alliberar-se de les violències masclistes.

A causa de la Covid-19, aquest any s’ha decidit readaptar els actes per fer-los el més segurs i accessibles possible. És per això que la Lectura del Manifest es farà de forma telemàtica a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Flix. Així mateix, durant el cap de setmana tindran lloc tres activitats més, dos de les quals també se celebraran telemàticament.

Per una banda, el divendres 27 de novembre es durà a terme un programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení que porta per títol “Si en toquen a una, ens toquen a totes”. Aquesta sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.

Fotograma de Si en toquen a una, ens toquen a totes

Per altra banda, el dissabte 28 de novembre tindrà lloc una sessió de cinefòrum per a persones adultes amb la projecció el film Chez jolie coiffure de la directora Rosine Mfetgo Mbakam. Es tracta d’un enregistrament en una perruqueria que, amb total habilitat i respecte absolut per part de la directora, mostra converses – lliures, plenes de dolor, de por, però també de determinació – sobre les expectatives d’unes dones migrants al bell mig d’un barri de Brussel·les. De la mà de Sabine, vinguda de Camerun després d’haver estat en règim de semi esclavatge al Líban, el film ens fa entrar en aquest espai de vuit metres quadrats on ella i les altres perruqueres treballen entre 13 i 14 hores de manera clandestina a l’espera que es regularitzi la seva situació sota l’amenaça de l’expulsió i la curiositat dels turistes.

Fotograma de Chez jolie coiffure, de Rosine Mfetgo Mbakam

Per assistir a totes dues sessions en línia, cal inscriure’s prèviament enviant el nom i el adreça electrònic a comunicacio@flix.cat o al 662 30 21 60 (Whatsapp). Posteriorment, es reenviarà un correu a aquesta adreça electrònica proporcionada amb l’enllaç per accedir a les sessions. El contingut estarà disponible per visualitzar durant tot els cap de setmana.

Finalment, el dia 28 de novembre tindrà lloc l’espectacle OFEC de la companyia Les Cícliques amb col·loqui final a la plaça Major a les 12 h del migdia, complint totes les mesures de seguretat necessàries.

Espectacle OFEC de la companyia Les Cícliques