Banc d’Aliments / Ajuntament de Flix

Aquest any, els Bancs dels Aliments ja han alertat de que no podran garantir el repartiment d’aliments els propers mesos si la demanda continua augmentant, ja que travessen el pitjor moment des de la seva creació amb una xifra rècord de 262 mil persones ateses. Des de que es va iniciar la pandèmia els Bancs dels Aliments catalans han vist augmentar la demanda d’aliments més d’un 40%, havent de fer un gran esforç per arribar a tothom.

És per aquest motiu, que aquest any la campanya de recollida d’aliments és més necessària que mai, però com a conseqüència de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició. La campanya es digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats que es fa inviable.

Tot i això, enguany la presència dels voluntaris i les voluntàries seguirà sent necessària, perquè tot i que  no recolliran aliments, seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions.

La campanya del Gran Recapte es farà al llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats, serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. A més, aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Tot i la digitalització de la campanya, els Bancs dels Aliments no han volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i s’estima que caldran 8.700 persones, els quals faran de portaveus de la nova modalitat de Gran Recapte. Les seves funcions seran informar als clients del canvi d’operativa, obligats per motius de seguretat com a conseqüència de la pandèmia, i de com es podrà donar aquest any a la caixa, durant el moment de pagament de la resta de la compra, a través d’una donació monetària destinada a l’adquisició d’aliments. En paraules de Roser Brutau, presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona “desitgem de tot cor que siguem molts i molts voluntaris i aconseguim moltes donacions, que com cada any el Gran Recapte sigui l’expressió de la solidaritat d’aquesta societat, i que quan cal, al supermercat o des de casa, fem pinya”.

El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos, els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania perquè aquest any la campanya és MÉS NECESSÀRIA QUE MAI.