Ajuntament de Flix

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Flix i amb el suport de l’Associació SembraJoves s’ha dut a terme un mural situat al carrer Escoles de la vila. L’obra ha estat realitzada per dos joves artistes del territori, Enrique Caballero i Ferran Horta, membres del duo pictòric anomenat “A La Sombra”.

Al mes de març, per commemorar el Dia Internacional de les Dones (8M) des de l’Ajuntament es van programar uns actes que van quedar, en part, anul·lats per la pandèmia del coronavirus. A finals d’agost pretenia recuperar algunes d’aquestes activitats però la pandèmia estava afectant molt la població, amb dades molt preocupants. Per tant, des de l’Ajuntament es va considerar que no era el moment i va sorgir la idea de fer aquest mural i, d’aquesta manera, poder reivindicar la igualtat de manera segura.

La regidora d’Igualtat, Vera Llombart, es mostra agraïda i satisfeta amb la feina dels artistes, ja que considera que han pogut plasmar una idea que creu que ha de ser universal: La diversitat és igualtat. Que simplement vol dir que tots som diferents i és el respecte a aquesta diferència el que ens portarà a deixar de banda tots els prejudicis i estereotips que només afavoreixen les desigualtats, segons explica.

Des de la regidoria d’Igualtat s’espera poder realitzar un 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de les Violències contra les Dones, adaptat a la situació, ja que es creu fonamental continuar reivindicant la igualtat i el feminisme.