Ajuntament de Flix

El passat dijous, 27 d’agost, el batlle de Flix es reuní amb Agustí Jose Antonio Fauquer i Elisabeth Fauquer per signar el document de cessió del fons Fauquer a l’arxiu municipal amb la voluntat de poder catalogar i posar a disposició el seu llegat.

La impremta Fauquer fou creada l’any 1941 pel vilanoví Geroni Fauquer Borràs, un tipògraf format als Salesians de Vilanova i casat amb la flixanca Maria Tarragó Sales. L’impremta ha estat un negoci familiar que ha anat passant de generació en generació adaptant-se al nous temps fins acabar convertint-se amb part de la història de Flix. És per això, que actualment la impremta reuneix una gran quantitat de maquinaria d’allò més antiga que actualment ja no s’utilitza però que la família Fauquer ha conservat com el seu bé més preuat. A més a més, el fons compta amb un gran arxiu documental imprès fruit d’anys d’activitat com són cartells, revistes, programes d’activitats, etiquetes, etc., així com un recull de fotografies que retraten tota la seva història i evolució.

La família Fauquer ha decidit cedir material industrial d’impremta i part de la documentació impresa i fotogràfica, que no sol forma part de la història de la seua família, sinó que ja és part de la història d’aquest poble, per tal que tothom pugui veure la seva gran herència familiar que constitueix tot una font històrica de Flix.

El batlle de Flix assegura que valora especialment aquest llegat, ja que es tracta d’una font imprescindible per entendre bona part de la vida social i econòmica del segle XX a Flix.

Signatura del conveni. D’esquerra a dreta: Francesc Barbero, batlle de Flix, Elisabeth Fauquer i Jose Antonio Fauquer, propietaris de l’Impremta Fauquer
Signatura del Sr. Fauquer