Ajuntament de Flix
Ha estat publicat el núm. 455 de la revista d’informació local La Veu de Flix, que correspon als mesos de juny i juliol de 2020. La portada correspon a una imatge en primer plànol d’una de les oliveres plantades en l’acte de commemoració del primer aniversari de l’incendi de la Ribera d’Ebre de 2019. A aquest acte està dedicat el primer reportatge de la revista, amb fotografies de Maria Pena Costa, autora tanmateix de la imatge de la portada i altres fotografies que apareixen complementant altres escrits.
La frase del mes és prou significativa d’un fet que ha commocionat la població aquestes últimes setmanes: “Festa Major de Flix suspesa”. A aquest fet s’hi han dedicat l’editorial i uns escrits a les pàgines centrals, signats per les pubilles i els hereus, la pregonera Laura Sangrà Herrero i el regidor de Festes Pau Guiu Rofes. El mateix Pau Guiu també ha redactat un reportatge sobre la celebració de la festivitat de Sant Joan (“Un Sant Joan diferent”), marcada per la pandèmia, com altres activitats que s’ha dut a terme a la població aquests dos últims mesos de juny i juliol, i de les qual també se’n fa menció a la revista: el Liceu a la Fresca, l’autocine, les comunions i el Tria’t l’Estiu. Aquesta última activitat li dedica també un escrit la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Norma Pujol.
La regidora d’Urbanisme Gemma Abelló Treig informa de les últimes actuacions i de les properes obres que es duran a terme dins del projecte de la Llei de Barris.
Així mateix, la regidora d’Igualtat Vera Llombart Sanjuan explica com l’Ajuntament de Flix va voler visibilitzar un any més el seu suport a la Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.
Si bé ja s’ha fet esment d’alguns actes que s’ha vist condicionats o suspesos a causa de la pandèmia, la seua persistència és present en un nombrós grup d’escrits i reportatges: “Seguim treballant per vosaltres”, un article signat per l’equip d’assistència primària de Flix; “Coronavirus: De la fase 3 a la incertesa”, un resum de l’afectació de la pandèmia en general i a Flix; “Costureres solidàries”, on expliquen l’activitat d’aquest col·lectiu solidari; un escrit sobre el lliurament de material de protecció sanitària al CAP i a la Residència pel Consell de per la República de Flix; l’article “La Confi-disco” de la costa del Graner. Una experiència que uní els veïns durant el confinament”, de Raquel Sánchez Segarra; “El confinament m’ha fet veure que necessito la quotidianitat, l’afecte i el tracte amb els meus”, col·laboració de la cap dels informatius de Ràdio Flix, Vera Talarn Sanjuan; i també trobem l’impacte de la pandèmia en alguns escrits del bloc de les notícies breus.
Un altre tema que s’ha destacat dins la revista és la finalització dels treballs de descontaminació i neteja de l’embassament de Flix. I tanmateix, aquest número de La Veu es fa ressò d’un esdeveniment que recentment va colpir a tots els habitants de Flix, com fou el sobtat traspàs del secretari de l’Ajuntament Arturo González Benet.
En aquest número s’estrena una nova secció, “Remenant calaixos”, a càrrec de la Impremta Fauquer, on s’aniran reproduint impresos rellevants de totes les èpoques, després de 80 anys de presència d’aquesta empresa familiar a Flix.
Compta aquest número amb dos col·laboracions d’opinió: “La DUN, per què?. Carta oberta a Roger Heredia i Jornet – REBROTEM!”, de Jordi Sabaté Poblado; i “El vestit de l’emperador”, de Ferran Reyes Gómez.
Finalment, hi ha les aportacions i col·laboracions realitzades per col·lectius, entitats i institucions: la celebració de la Mare de Déu de Montserrat, a càrrec de les “Montses” de Flix; un reportatge fotogràfic de les últimes activitats de la Llar dels Jubilats; la xarxa GRETA; l’Institut de Flix, amb reportatges sobre el lliurament de les orles i la selectivitat; del Grup de Ioga, sobre l’activitat realitzada al Casal de Joves sota el títol “Nutrició i hàbits saludables. Ioga” i signat per la seua responsable, Mercè Castellví; “Lo Cantó de la Cana”, amb un article de Pere Muñoz Hernández a l’entorn d’una fotografia amb les forces vives flixanques de 1960; de l’Escola de Flix, sobre un premi assolit per una alumna i la preparació del proper curs 2020-2021; i la secció “Endinsem-nos a Sebes”, amb les últimes activitats realitzades a la Reserva de Sebes pel Grup de Natura Freixe, on s’inclou la nota de la suspensió de la Cursa i la Festa de les Cigonyes a causa de la pandèmia.

Reproducció de la portada d’aquest últim exemplar de La Veu de Flix.