Diari de Tarragona / L’Ebre / Ajuntament de Flix
Algunes línies de ferrocarril de la demarcació han estat objecte de sabotatges entre la matinada i el migdia de dissabte 1 d’agost. Una de les línies afectades ha estat la R-15, on hi hagut incidències a les Borges del Camp i a la Pobla de Massaluca.
Al quilòmetre 572 de la línia, a les Borges del Camp, algú havia posat ciment en els canvis d’agulla 1 i 3, afectant la R-15 en ambdós sentits.
Pel que fa a l’altra zona afectada. s’havia posat una corda gruixuda a la catenària a l’alçada de l’estació de Faió-la Pobla de Massaluca. El pas d’un comboi al migdia ha trencat la corda i ha fet saltar les grapes dels tensors, danyant part de la catenària, i tallant la via cap a Nonasp.
Al marge, també hi ha hagut sabotatges en altres punts que han afectat línies que discorren per la demarcació.
A Vinaixa (les Garrigues), a la matinada de dissabte es va col·locar una barricada de foc amb pneumàtics i palets sobre la via, afectant les línies R-13 –de Barcelona a Lleida per Valls- i R-14 –de Barcelona a Lleida per Tarragona i Reus.
A les 13.44 hores de dissabte, un tren de mercaderies va xocar amb unes pedres que hi havia al quilòmetre 54 a l’Espluga de Francolí. El tren va poder reprendre la marxa. I a les 14.30 hores, entre Montblanc i l’Espluga de Francolí, es va detectar una espècie de corda an la catenària.
Tots aquests incidents van provocar alguns retards i/o canvis de recorregut en combois de passatgers.
Els Mossos d’Esquadra de les regions policials del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre van fer inspeccions oculars de les incidències i han iniciat una investigació per mirar de trobar els autors dels sabotatges. Segons una informació publicada al Diari de Tarragona, un grup anomenat L’Estaca hauria reivindicat l’autoria d’aquestes accions i altres realitzades també en línies ferroviàries a Ponent, el Vallès Occidental i Girona, afirmant el citat col·lectiu en una nota que tot plegat formava part d’una “desobediència civil activa”.