Ribera On Line / Vinebre Actiu / Ajuntament de Flix
Dissabte passat 25 de juliol, Vinebre va acollir la tercera edició del Premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada. Una cita amb la poesia i amb els poetes del nostre territori que any rere any es va consolidant més.
L’acte va comptar amb brillants actuacions de l’alumnat de l’Escola de Música de Flix. i els premis dissenyats, com cada edició, per l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova. El poeta de Flix Albert Guiu fou l’escriptor convidat, encarregat de pronunciar el discurs principal.
El certamen, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Vinebre, ha comptat amb una participació de 22 poetes, dels quals 10 han participat en la final, que optaven pel Premi del Jurat i pel Premi Popular. El jurat format per Albert Guiu, Andreu Carranza, Juanjo Duran, Miguel Leache i Àngels Pérez va atorgar el Premi del Jurat a Carles Jardí Pinyol de Tivissa amb el poemari “Confinament”.
El Premi Popular va ser per a Raquel Sánchez Segarra de Flix amb el poemari “Camí de Cendra”, qui assolia aquest guardó per segona vegada; l’anterior fou en la primera edició del premi el 2018. També va participar al concurs la flixanca Maria Bagés Salinas.
El públic assistent van rebre un petit obsequi de producte local acompanyat d’un val de descompte per la compra d’aquests.

Raquel Sánchez Segarra, durant la recitació.

Els guardonats amb representants de les institucions organitzadores de l’acte. D’esquerra a dreta: Raquel Sánchez, guanyadora del Premi Popular; Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Josep Cid, president del CERE; i Carles Jardí, guanyador del Premi del Jurat.

Una de les actuacions de l’alumnat de l’Escola de Música de Flix.

L’escriptor flixanco Albert Guiu, pronunciant el discurs principal de l’acte.
(Fotografies: Vinebre Actiu)