Ajuntament de Flix

Fa temps que existeixen les identificacions digitals a través de les quals es pot operar amb les administracions públiques assegurant la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que s’envien per internet. A més, permeten signar documents electrònics amb totes les garanties jurídiques i amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita sense necessitat de fer-ho presencialment.

Actualment, aquest sistema és més útil i imprescindible que mai, ja que permet que tothom pugui gestionar els tràmits amb l’administració pública des del seu domicili, evitant les aglomeracions a les oficines i el contacte directe amb els altres. A més, el fet de poder gestionar els tràmits telemàticament, evita les llargues cues i permet agilitzar les gestions adminstratives.

A continuació us nombrem i enllacem les principals identificacions digitals que podeu obtindre: certificat digital, idCAT mòbil, DNI electrònic, Cl@ve