Grup de Natura Freixe / Ajuntament de Flix
Aquests últims el Grup de Natura Freixe ha estat treballant en la creació d’un nou espai per a activitats a la Reserva Natural de Sebes. Entre les últimes novetats, hi ha La Peixera, una sala situada a la planta baixa del Mas de Pitoia que s’ha convertit en una zona de tastos on poder gaudir dels productes de proximitat de la Reserva ben bé a quilòmetre 0.
Tot i que la crisi del coronavirus ha trastocat una mica el calendari d’activitats que l’entitat havia preparat per aquest 2020, ahir dimarts 20 de juny es presentà aquest nou espai, el qual acollirà activitats per a tots els públics durant tot l’estiu amb les mesures sanitàries i higièniques per garantir la protecció dels visitants i treballadors del contagi de la Covid-19. En la programació d’aquesta temporada, reduïda i adaptada a la situació actual, s’han organitzat des d’esmorzars i tastos de productes quilòmetre 0 fins a visites i xerrades relacionades amb la Reserva Natural de Sebes.
Aquest projecte ha estat possible gràcies al conveni entre la Generalitat de Catalunya i L’Obra Social La Caixa.
Aquest nou espai s’afegeix a la remodelació i restauració del pis de dalt i magatzem del Mas de Pitoia que es va iniciar l’any passat gràcies al finançament de la Fundació Catalunya La Pedrera, propietària de la instal·lació.

El nou espai de La Pixera, a l’edifici de Mas Pitoia

Imatge de l’acte de presentació a la premsa.
(Fotografies: Grup de Natura Freixe)