ACN

Una olivera per cada municipi afectat per l’incendi de la Ribera d’Ebre que va arrasar més de 5.000 hectàrees de bosc i camps de conreu. Els alcaldes de Flixla Torre de l’EspanyolVinebrela Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre), MaialsLlardecans (el Segrià), Bovera i la Granadella (les Garrigues) han plantat, simbòlicament, vuit plantes per commemorar el primer aniversari del fatídic foc. En l’acte de commemoració, que s’ha celebrat aquest dissabte a l’ermita del Remei a Flix, els batlles han reclamat ampliar les zones de reg per recuperar les finques cremades i han demanat més ajudes econòmiques per als pagesos afectats.

A més, un any després, també han denunciat que el debat sobre el despoblament, el nou model de país i de desenvolupament rural, que l’incendi va portar a primera línia, s’ha diluït amb el pas del temps.

Parlaments
Plantada simbòlica de vuit oliveres, una per a cada poble afectat
Representants de l’Ajuntament de Flix amb l’olivera plantada
Alcaldes dels vuit municipis afectats per l’incendi