Ajuntament de Flix
En la reunió del Consell d’Administració del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) celebrada el passat 22 de maig, va aprovar-se per unanimitat la incorporació a aquest organisme de les entitats Amics i Amigues de l’Ebre, de Tortosa; i l’Associació Cultural La Cana, de Flix. Segons els estatuts del COMEBE, poden formar del Consorci entitats públiques i també privades sense afany de lucre, que en aquest segon cas correspon a les dos entitats referides. La incorporació de nous membres ha de comptar amb el vot unànime dels integrants del Consell d’Administració.
El COMEBE és un ens públic nascut l’abril de 2001 per iniciativa de diferents ens locals del territori que fou escenari de la batalla de l’Ebre. Amb el temps, el projecte inicial ha anat incorporant nous membres, que han permès estendre la xarxa d’espais fins a 15 municipis de les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El seu objectiu és la recuperació de la memòria històrica de la batalla de l’Ebre i la dinamització de tots aquells projectes i accions que ajudin a la seva difusió i coneixement. Orgànicament, depèn del Departament de Justícia, concretament de la Direcció General de Memòria Democràtica.
La integració de l’Associació Cultural La Cana al COMEBE representa un nou reconeixement a la trajectòria de l’entitat, en aquest cas concret pel que fa a tota l’activitat realitzada durant molts anys per a la preservació del patrimoni relacionat amb la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre a Flix (refugi antiaeri, refugi dels pontoners, trinxeres del Castell Nou, etc.) i la seua divulgació (jornades, conferències, exposicions, visites guiades, monuments commemoratius i publicacions).
Satisfacció de l’Ajuntament de Flix
Durant el passat Ple del 25 de maig, el batlle de Flix, Francesc Barbero, va donar compte de l’admissió de l’Associació Cultural La Cana al COMEBE, felicitant a l’associació, i destacant que dins del consorci es compta a partir d’ara amb dos entitats de Flix, l’Ajuntament i la recent incorporada La Cana.