ACN / Rebrotem / Ajuntament de Flix
112.112 euros és la quantia dels ajuts que repartiran entre els pagesos de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues perquè recuperin les seves explotacions agràries, afectades per l’incendi de l’estiu passat. La simbologia de la xifra vol homenatjar la feina dels cossos d’emergències en l’extinció d’aquell gran foc i és la major part de les donacions rebudes amb la campanya de mecenatge creada per Rebrotem i Pagesos GPS, el suport de Condis i altres activitats solidàries. Els ajuts aniran dels 2.000 als 5.500 euros i s’estima que els puguin demanar prop de 300 pagesos. Les sol·licituds ja es poden demanar via telemàtica i es podran fer presencialment a partir de dilluns 18 de maig a l’oficina d’Unió de Pagesos de Móra d’Ebre.
Segons les bases, podran ser beneficiaris les persones titulars d’explotació agràries afectades per l’incendi forestal del 26 de juny a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i Segrià i que hagin patit danys en el potencial productiu de les seves explotacions.
Les explotacions agrícoles han d’haver estat afectades per l’incendi forestal del 26 de juny i han de complir les condicions generals d’admissibilitat:

  • Haver estat afectades pels incendis i en els termes municipals la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Flix, la Palma d’Ebre, Bovera, Llardecans, la Granadella i Maials.
  • Estar incloses a la Declaració única agrària (DUN) de l’any 2019 pel sol·licitant de l’ajut.
  • Les superfícies, prèviament a l’incendi, havien de ser productives, no podien estar abandonades en condicions deficients de cultiu (com arbres morts, parcel·les sense mantenir, sense constatació de treball del sòl ni podes, etc.).
  • L’obligació de recuperar el potencial productiu i el de dedicar tot l’import que es rebi de Rebrotem a aquesta finalitat. En cas contrari s’hauran de reemborsar les quantitats rebudes i no usades en la finalitat bàsica, recuperar el potencial productiu.

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament a través del correu rebrotem@uniopagesos.cat o bé presencialment a l’oficina d’Agroxarxa a Mora d’Ebre, carrer del Dr Peris, 19, 1r, 43740, Móra d’Ebre.
La documentació a presentar amb la sol·licitu és la següent:

  • Formulari de sol·licitud.
  • Dades d’identitat de la persona sol·licitant (DNI/NIF/NIE).
  • En el cas de persones jurídiques, còpia de les escriptures i/o estatuts registrats de l’entitat sol·licitant.

En el cas que el sol·licitant hagi fet el tràmit de sol·licitud de l’ajut de mínims destinats a les explotacions agràries afectades per l’incendi forestal de 26 de juny regulades per l’Ordre ARP/192/2019, de 23 d’octubre i la Resolució ARP/278/2019, de 28 d’octubre.

  • Còpia del formulari de sol·licitud que es va realitzar en el seu moment.

En el cas de que el sol·licitant no s’hagués acollit a l’ajut regulat per l’ Ordre ARP/192/2019, de 23 d’octubre, caldrà que presenti la mateixa documentació recollida en dita Ordre.

  • Relació de parcel·les amb les dades cadastrals per a les quals es demana ajut.
  • Si és el cas, acreditació que està inscrita al Catàleg d’Explotacions Agràries Prioritàries.
  • Declaració responsable sobre:
    • Que totes les dades que consten a la sol·licitud són certes i que es compromet a aportar les dades i els documents necessaris per a la seva comprovació.
    • El compte on s’ha d’ingressar l’import de l’ajut inclòs en l’imprès de sol·licitud pertany a la persona beneficiària de l’ajut.

El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes i mig (45 dies) a comptar a partirdel 15 de maig de 2020, data de publicació de les bases per Rebrotem.

Qui vulgui consultar la totalitat del contingut de les bases, pot fer-ho a través d’aquesta mateixa pàgina web, accedint al menú “TRÀMITS I PARTICIPACIÓ”, i seguint l’itinerari “TRÀMITS I PARTICIPACIÓ / Bases ajuts Rebrotem per finques afectades per l’incendi de 2019 / Bases per accedir a la dotació econòmica destinada a explotacions agrícoles afectades per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre succeït el 26 de juny de 2019”.