La Marfanta / Ajuntament de Flix
Durant una entrevista emesa pel Canal 21, el batlle de Flix, Francesc Barbero, ha anunciat este dimarts 24 de març, que l’Ajuntament prepara un pla de xoc de suport a l’economia local, per quan siga possible tornar a la normalitat després de la crisi del coronavirus. Barbero ha remarcat que els establiments del teixit comercial i de serveis, com ara la restauració, estan tancats, i que això els genera neguit sobre quina serà la situació de l’economia quan s’aixequi el confinament. “Hi ha incertesa sobre què ens trobarem quan s’aixequi el confinament. Si els petits comerços podran tornar arrencar i quin impacte econòmic haurà tingut en tots ells”, ha remarcat. “Des de l’Ajuntament vam aprovar un primer paquet de mesures d’excepció de serveis que no s’estan prestant, com les ocupacions de via pública o concessions administratives”, ha recordat. “Però ara estem preparant un pla de xoc per quan tornem tornar a la normalitat. Per veure com podem ajudar estos sectors, com el petit comerç o el comerç minorista afectat pel tancament, per ajudar-los a tirar endavant, perquè són bona part del teixit econòmic d’un poble com Flix”, ha conclòs.
En canvi, Barbero ha valorat que les indústries del nord de la Ribera d’Ebre, com ara la fàbrica d’Ercros o la nuclear d’Ascó, estan treballant amb les mesures necessàries per evitar la propagació del coronavirus, “però amb una certa normalitat”. Durant l’entrevista, Barbero ha detallat les mesures que s’han aplicat a Flix per frenar la propagació del coronavirus, així com els mecanismes que s’han activat per ajudar les empreses, comerços i les famílies, especialment els col·lectius més vulnerables al covid-19. Per exemple, s’ha habilitat un número telefònic d’atenció i acompanyament, de suport a les persones que viuen soles i que han de quedar-se a casa confinats.
D’altra banda, Barbero ha afegit que la policia local encara no ha hagut de multar ningú, tot i que s’han fet advertiments a persones que no han respectat el confinament. De fet, l’alcalde de Flix ha decretat el màxim de confinament possible, amb l’aturada de totes les obres públiques. Fins i tot, dels treballs de recuperació de les finques cremades per l’incendi del juny al nord de la Ribera d’Ebre.
Finalment, el batlle ha explicat que no tenen cap positiu a Flix, tot i que “hi ha persones en aïllament domicilari perquè van tenir contacte amb casos confirmats de la comarca”. També ha dit que el CAP de Flix està absorbint la derivació de pacients dels pobles veïns en què Salut ha tancat els consultoris locals. És el cas dels consultoris mèdics de la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Ascó i Riba-roja d’Ebre.

El batlle de Flix, Francesc Barbero, durant l’entrevista.