Ajuntament de Flix

El Cicle Gaudí és un circuit estable de cinema català creat al 2016 i organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura, que té per objectiu apropar als espectadors el cinema produït a Catalunya.

El municipi de Flix es va sumar al circuit el setembre del 2018 i des de llavors ha estat projectant cada mes la pel·lícula escollida per l’Acadèmia. Des dels seus inicis, el cicle ha tingut bona acollida entre la població, no obstant això, es creu que per poder mantenir-lo, cal millorar l’afluència d’espectadors a la sala. Es per això, que des de l’Ajuntament de Flix es va decidir llençar una enquesta a través de l’app FlixActiu per tal que els veïns i les veïnes de la població poguessin manifestar quin dia preferien que es projectessin les pel·lícules, donant a escollir entre divendres nit, dissabte tarda, dissabte nit o diumenge tarda.

L’enquesta ha estat activa des del dimarts 18 de febrer fins al diumenge 23 de febrer i ha comptat amb un total de 90 vots. Els resultats obtinguts, tot i ser bastant igualats, donen com a opció més votada el divendres a la nit amb 30 vots (33,3%), seguit del dissabte a la nit amb 24 vots (26,7%), quedant en tercer lloc l’opció de diumenge a la tarda amb 20 vots (22,2%) i, com a última opció, dissabte a la tarda amb 16 vots (17,8%).

A partir dels resultats obtinguts, l’Ajuntament passarà a valorar les opcions i així acabar de determinar si les pel·lícules es continuen projectant els divendres a la nit com s’ha fet fins ara, o si, tenint en compte les dades reals d’espectadors a la sala, es prova de projectar algun dels altres dies.