Ajuntament de Flix
A l’inici del Ple de l’Ajuntament celebrat el 10 de febrer, el batlle de Flix Francesc Barbero Escrivà féu lectura d’una declaració institucional en suport a les víctimes de l’accident del passat 14 de gener a la planta d’IQOXE al polígon petroquímic sud. Menció especial es feia en la declaració a l’entorn del treballador que era originari de Flix. També es manifestava el desig per a la ràpida recuperació de les persones que hi van resultar ferides i el l’agraïment envers a tot el personal que van participar en les tasques de seguretat.
En una segona part de la declaració, es demana fer balanç “des de la corresponsabilitat dels actors industrials, institucionals i socials”, de la gestió posterior a l’accident, per tal de “detectar els errors i impulsar les mesures necessàries que els corregeixin”.
Tot seguit es reprodueix el text complet de la declaració.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE FLIX ARRAN DE L’ACCIDENT OCORREGUT EL PASSAT 14 DE GENER A LA PLANTA D’IQOXE

L’Ajuntament de Flix mostra el seu condol i suport a les famílies i amistats de les persones que van perdre la vida en el fatídic accident ocorregut el passat 14 de gener, a la planta d’IQOXE, ubicada al polígon petroquímic sud. En especial a l’entorn del treballador que era originari de la nostra vila. Així mateix, desitja una ràpida recuperació a totes les persones que van resultar ferides. També mostra el seu agraïment a tot el personal de bombers, emergències mèdiques, policies, agents municipals i voluntaris de protecció civil que van estar a primera línia vetllant per la seguretat de la ciutadania i demostrant una gran professionalitat.
Així mateix, des de la responsabilitat dels actors industrials, institucionals i socials hem de fer balanç de la gestió posterior a l’accident, detectar els errors i impulsar les mesures necessàries que els corregeixin, tot i tenint en compte les observacions i propostes del territori i molt especialment, les dels alcaldes dels municipis afectats, als que donem tot el nostre suport. Tots ells van manifestar en les hores posteriors a l’accident, la seva preocupació pel que fa a la gestió de l’emergència i van proposar, entre d’altres, mesures com retornar la gestió directa de les emergències al territori, mitjançant la recuperació de l’anterior PLASEQTA.
Una mesura que ens sembla encertada i a la que volem donar el nostre suport i adhesió.

El batlle de Flix, Francesc Barbero, al centre de la imatge, durant la declaració institucional. A l’esquerra, la primera tinent de Batllia, Lara Bertran; a la dreta el segon tinent de Batllia, Caco Casals.