Des del 2018 el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre impulsa la transformació i la cultura digital a la comarca.

Entre les accions realitzades aquests dos anys, ha organitzat a diferents biblioteques de poblacions de la comarca com Móra d’Ebre, Flix, Móra la Nova, La Torre de l’Espanyol, Benissanet i Riba-roja d’Ebre sessions formatives per impulsar el coneixement sobre la Viquipèdia en català i la possible creació d’un grup estable de viqui-voluntaris de la Ribera d’Ebre que treballin plegats per introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca.

És en aquest context que s’ha pensat la 1a Viquimarató Ribera d’Ebre, per tal que tothom pugui anar a nodrir la Viquipèdia amb articles de tots els municipis de la comarca. Així doncs, l’activitat tindrà lloc el proper divendres 21 de febrer de 2020 a les 17.30 h, a la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila de Flix.

Aquesta activitat té per objectiu principal que durant unes hores es puguin realitzar entrades a tots els apartats de tots els pobles de la comarca a partir d’articles de la revista Miscel·lània del CERE. El segon objectiu és presentar l’entrada de la Viquipèdia que correspon al CERE. I com a tercer objectiu de la Viquimarató crear un grup de viqui-voluntaris de la Ribera d’Ebre que durant els pròxims mesos treballin plegats per introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca.

L’activitat està oberta a qualsevol persona que, un cop arribi a la biblioteca de Flix, lloc on es realitzarà l’activitat, se l’ajudarà i se la formarà perquè en el mateix moment faci una nova entrada en un tema que triï que tingui relació amb la Ribera d’Ebre i que existeixin fonts formals reals a Internet sobre ella com pot ser el portal Raco.cat. Aquest projecte, i que el CERE coordinarà perquè de forma semestral tots els participants voluntaris ajudin a augmentar la presència d’informació ben referenciada i veraç de la nostra comarca a Internet a través de la gran enciclopèdia digital ca.viquipedia.org.