Ajuntament de Flix

Aquest any el Carnaval arriba carregat de canvis, començant pel fet d’unificar el carnaval infantil amb el carnaval adult. Segons explica el regidor de festes, Pau Guiu Rofes, aquesta aposta es deu a que “la idea que tenim de festes, com ja explicava a la festa major, és intentar, sempre que es pugui, unificar actes. Perquè al final, el que fa la festa és la gent que hi participa. A més, seguim la idea de fer comunitat, perquè ara mateix a Flix som menys habitants que fa uns anys, i volem aprofitar dies com carnaval per ajuntar a la gent i que tothom pugui xalar amb tothom. També el format dels últims anys havia perdut participació i esperem que amb aquests canvis, pugui tornar a ser una festa que animi a la gent a sortir i omplir el poble de disfresses”.

Així doncs, partint d’aquesta premissa, el Carnaval començarà a les 18 h de la tarda amb una trobada de tots els participants i de tothom que vulgui veure l’arribada de Carnestoltes, presenciant una altra gran novetat d’aquest any, com és l’arribada de Carnestoltes amb la carrossa i tota la seva comitiva creuant el riu pel pas de barca, un dels llocs més emblemàtics de Flix.

Seguidament, s’iniciarà una rua pels carrers del poble amenitzada per la xaranga Xino Xano, en la qual s’anima a totes les colles a fer carrosses com al Carnaval d’estiu, ja que es preveu fer una rua més extensa de lo habitual fins ara al Carnaval d’hivern, lluint carrosses i disfresses per tot el poble. La rua conclourà a la plaça de l’Església on Carnestoltes farà el seu tradicional discurs des del balcó de l’Ajuntament.

En aquest mateix punt, continuarà la festa amenitzada amb la música de la xaranga fins les 20.30 h, moment en què es formarà una nova rua que conduirà a tothom fins al pavelló municipal d’esports, espai on tindrà lloc el sopar popular, el concurs de disfresses i la festa que durarà fins la matinada de diumenge.

Per poder participar al sopar popular, caldrà comprar prèviament els tiquets a les oficines municipals, el preu és de 5 euros i inclou un entrepà a triar entre càrnic, vegà o sense gluten i un pica-pica. El període per comprar tiquets serà del 4 al 19 de febrer.

Per altra banda, per garantir la millor organització possible, es prega a tothom qui vulgui participar al Carnaval que s’inscrigui prèviament a les oficines municipals o a través del formulari online, per tal de poder comptabilitzar la gent que participarà a la rua i així poder distribuir les xarangues de la manera més òptima; tanmateix, servirà per saber qui participar al concurs de disfresses i amb quina música ho farà, per tal d’agilitzar el procés de participació un cop allà. Les inscripcions s’habilitaran el dimarts, 4 de febrer, i estaran obertes fins dimecres, 19 de febrer.