Canal 21 Ebre i Ajuntament de Flix

Arnes ha estat el municipi escollit per al Congrés Regional de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre. Els principals dirigents republicans ebrencs es van reunir aquest dissabte passat, 25 de gener, al Cinema Municipal, juntament amb la resta de militància del partit. Pere Aragonès, coordinador nacional d’Esquerra i vicepresident de la Generalitat, va ser l’encarregat de fer el parlament d’obertura i Lluís Salvadó, Vicesecretari general de Coordinació interna i diputat al Parlament, en va fer la cloenda.

Al Congrés només s’hi va presentar una única candidatura integrada per Alfons Montserrat, com a president, Norma Pujol com a secretària general, i un equip de tretze membres de les quatre Federacions comarcals. La candidatura va rebre el suport de la militància amb el 97,6% dels vots favorables i el 2,4% d’abstencions.

En el congrés es van tractar els principals eixos de la nova executiva per als propers anys. Es tracta d’una nova etapa en la que se centraran en l’equilibri territorial.

Alfons Montserrat va explicar que “és una candidatura continuista que combina experiència amb gent jove que té gran capacitat de gestió”. A més va destacar que fos “un equip paritari”, format per sis homes i set dones; on s’incorpora com a novetat la figura de la Secretaria General i que “manté un gran equilibri territorial, amb 5 membres del Montsià i del Baix Ebre, 3 de la Ribera d’Ebre i 2 de la Terra Alta”. ERC és la primera força a les Terres de l’Ebre i el que pretenen és que es converteixi en una eina de desenvolupament que doni resposta efectiva a les quatre comarques ebrenques.

La secretària general Norma Pujol va explicar els principals objectius que s’han marcat: “treballarem per seguir creixent perquè volem ser una eina útil per guanyar terreny en justícia social i igualtat d’oportunitats; d’aquí que ens marquem com a objectius augmentar la representació institucional que tenim, incrementar la militància i crear noves seccions locals”.