Canal 21 / La Marfanta / Ajuntament de Flix
És una mala notícia pedre el servei, malgrat que l’horari de venda de bitllets ja no cobria la totalitat del servei que es donaven des de Flix, i sovint la guixeta estava tancada per manca de personal”. Així ho valorà la passada setmana el batlle de Flix Francesc Barbero la decisió de Renfe de suprimir el servei de venda de bitllets per finestreta a l’estació de Flix, des del passat 1 de gener. A més, el batlle va explicar que la màquina expenedora de bitllets encara no s’ha instal·lat, tot i que ara hi ha personal de suport per assessorar els usuaris. Segons Francesc Barbero, es tracta d’un símptoma més de la “degradació” del servei de la línia R-15, i ara reclamaran a Renfe que com a mínim també hi instal·li megafonia automaitzada i una pantalla informativa. “Hi ha coses que les màquines expenedores de bitllet no saben fer, com és donar informació. Almenys, tenir una persona física a qui dirigir-se quan hi ha retards o incertesa sobre l’horari que porta determinat tren, i malauradament a l’R-15 és una tònica general l’acumulació de retards i disparitat d’horaris”, afirmà el batlle de Flix.
Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, va tornar a denunciar la falta d’inversió a la línia, on hi ha nombrosos trams en què els trens han de reduir la velocitat. També el fet que el material rodat és “el pitjor de Catalunya”, i que això fa que l’R-15 siga cada vegada menys atractiva per als viatgers. Va remarcar que cal trencar esta “espiral perversa”, i que properament es reuniran tots els alcaldes de la línia entre Reus i Casp per reclamar actuacions immediates. “Renfe ha tancat la venda de bitllets en totes aquelles estacions que no tenen una mitjana anuyal de 100 passatgers diaris”, va advertir. “Però com que cada vegada hi ha menys passatgers perquè els serveis són pèssims, tindran l’excusa perfecte per acabar amb una línia sota mínims”, remarcà. “Hem de fer un cop de puny damunt la taula i exigir actuacions immediates a la línia, perquè és el principal servei de transport públic que tenim a la Ribera d’Ebre”, va insistir.
El batlle de Flix també va donar per fet que es convocaran mobilitzacions. També recordà que la Ribera d’Ebre ha quedat al marge de l’alta velocitat, i que només els queda desplaçar-se a Lleida per la C-12 amb un servei d’autobusos molt millorable. De fet, esta és una de les queixes de la comarca a la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.
Més endavant, en una piulada en el seu compte privat de Twitter, Francesc Barbero també ha manifestat la seua opinió sobre la nova variant ferroviària de Vandellòs que ha entrat en servei avui i que afecta els usuaris tant del Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre. Segons el batlle “Només la construcció de la futura estació central del Camp a l’encreuament de la R-15 amb el nou corredor (i no a l’aeroport com es pretén) podria revertir en part l’allunyament dels serveis que ara hi ha. Hi som a temps?“.

El batlle de Flix, entrevistat pel periodista Gustau Moreno, al Canal 21.