Ajuntament de Flix
Divendres passat 15 de novembre es van complir els 50 anys de la col·locació de la primera pedra del primer edifici de l’Institut de Flix, pedra que figura en una de les façanes d’aquesta construcció. Per commemorar-ho, divendres es van col·locar a l’actual façana principal les lletres que donen nom al centre, “Institut de Flix”. a l’acte hi van assistir el personal de l’institut -professorat i administratius-, antics docents i també la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Flix, Norma Pujol Farré.
Aquella jornada de fa 50 anys, el 15 de novembre de 1969, fou un dia memorable i important dins la història de Flix. En un mateix dia es van inaugurar tot un seguit d’obres i equipaments a la nostra població: a més de la col·locació de la primera pedra de l’institut, es va inaugurar l’arranjament de l’Ermita del Remei (la nova casa de l’ermità i l’alberg; remodelació de la plaça; arranjaments i repintat de l’ermita; i pavimentació del camí d’accés); els nous taulats mòbils del pas de barca; i la pavimentació del carrer de les Escoles. Les màximes autoritats civils i religioses de la demarcació van assistir en aquells actes: el governador civil José Antonio Serrano Montavlo; el president de la Diputació de Tarragona Josep Clua Queixalós; i el bisbe de la Diòcesi de Tortosa Ricard Maria Carles Gordó.

Imatge de la col·locació de la primera pedra de l’edifici de l’Institut de Flix (llavors Colegio Libre Adoptado) el 15 de novembre de 1969. En primer terme, el bisbe de Tortosa, Ricard Maria Carles Gordó; al centre de la imatge, l’alcalde de Flix, Josep Barbero Ballester, i a la seua esquerra (amb ulleres de sol), el governador civil José Antonio Serrano Montalvo; a la dreta de la fotografia, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Clua Queixalós.

La primera pedra, a la façana de l’antic edifici de l’Institut.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntment de Flix, Norma Pujol Farré, i la directora de l’Institut de Flix, Mar Carranza Pasarrius, durant l’acte del passat 15 de novembre.

Assistents a l’acte commemoratiu del passat 15 de novembre.