Ajuntament de Flix / Associació La Cana
Aquesta setmana les XI Jornades de Patrimoni Històric encaren la recta final del programa d’activitats. De fet, serà una setmana intensa ja que s’hi han afegit dos dels actes que havien estat ajornats anteriorment, amb la qual cosa, tret de divendres hi hauran activitats cada dia.
Els actes que tindran lloc a partir d’avui dilluns seran els següents:

  • Dilluns 28 d’octubre, 19.30 h, xerrada “La fàbrica de Cloratita de Flix”, a càrrec d’un grup d’estudiants del grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
  • Dimarts 29 d’octubre, 18.30 h, xerrada “Imatge i informació. Fons i col·leccions fotogràfiques de l’Arxiu Municipal de Flix”, a càrrec de Josep Antoni Collazos Ribera.
  • Dimecres 30 d’octubre, 19.30 h, presentació del llibre La línia fortificada del Cinca a la Guerra Civil, de Josep Maria Pérez Suñé, Pere Rams Folch i Miquel Sunyer Sunyer.
  • Dijous 31 d’octubre, 19.30 h, xerrada “Del rodet fotogràfic al núvol. L’estat de la qüestió del tractament dels fons fotogràfics per part de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre”, a càrrec de Gerard Mercadé Pié.
  • Dissabte 2 de novembre, 19.30 h, xerrada “Flix i Maials una història comuna”, a càrrec de Francesc Sales Piñeiro.
  • Diumenge 3 de novembre, visita guiada a Maials, conduïda per Laia Sales Mor. Sortida des de Flix (Costa del Graner) a les 9.30 h, amb cotxes particualars; trobada a les 10 h a la plaça dels Arbres de Maials. Qui, a més, desitgi quedar-se a dinar a Maials, abans de dissabte cal que ho comuniqui al correu associaciolacana@gmail.com, o s’adreci a l’oficina de l’Arxiu Municipal, personalment en horari d’oficina (9 a 12 h) o dins el mateix horari truqui al telèfon 977 41 15 80, per tal d’efectuar la reserva al restaurant.

Per altra banda, l’exposició “Arxiu Mestres-Carranza. Una mirada al passat” continuarà oberta al públic, en horari de 18.30-20.30 h els dies laborables, i de 12 a 14 h els festius.
De tot el programa, resta pendent tornar a fixar la data de l’excursió a les pintures rupestres del Cogul i la fortalesa dels Vilars d’Arbeca, cosa que trigarà encara uns dies donat que aquest darrer jaciment arqueològic es va veure afectat pels aiguats i les inundacions de la passada setmana.