Ajuntament de Flix
A començaments d’aquest setembre es van iniciar les obres d’arranjament de l’avinguda de Riba-roja, a la Colònia Fàbrica. Juntament amb les obres que s’estan efectuant al carrer del Doctor Stroof, aquestes actuacions estan contemplades dins del Projecte d’Intervenció Integral de la Colònia Fàbrica, els Comellarets i les Casetes, redactat dins del programa de la Llei de Barris.
Les accions previstes en l’arranjament de l’avinguda de Riba-roja són les següents:

  • Com a principal objectiu, cal ordenar adequadament el vial, harmonitzant la seua visió i perspectiva mitjançant els elements de delimitació dels espais de la via pública i la utilització sistemàtica dels materials en cada una de les seues parts; aquesta ordenació quedarà reforçada amb un enllumenat públic intens, dins de la reglamentació vigent, que reforci els punts significatius de la via (accés a l’estació de ferrocarril, places, etc.).
  • Atesa l’amplada del vial, es considera adequat que la vorera i la calçada no estiguin separades per cap esglaó. Es planteja una calçada d’ample uniforme de 5 metres d’aglomerat asfàltic, delimitada per na vorada, de peces prefabricades de formigó rectes, situada al seu nivell i a partir de la qual i ha la vorera formada amb peces de panot granític de color.
  • En el clavegueram es manté la xarxa actual en alta realitzada per la Junta de Sanejament i que actualment és de l’ACA.
  •  Atesa la topografia del vial i els punts on es pot connectar l’evacuació d’aigües pluvials, aquesta xarxa es contempla parcialment abocant a la cuneta exterior existent entre el Mercadillo i l’estació, hi haurà dos trams, un entre el carrer Plieninger i els jardins en pendent cap el Doctor Stroof, i l’altre des del carrer Ernst Scheeff fins a l’accés de l’estació: Es disposaran embornals cada 15 metres.
  • Quant a l’abastament d’aigua, es deixarà fora de servei la canonada d’abastament d’aigua potable actual de fibrociment, que serà substituïda per una nova de polietilè connectada a la resta de la xarxa d’Ercros.
  • Renovar totalment l’enllumenat públic, tant en suports com en lluminàries. Les noves lluminàries serien de leds. Es contemplen quatre línies, dos amb cables i dos amb canalització per als futurs cables que porten fins al carrer del Doctor Stroof.
  • Les línies elèctriques aèries actuals consisteixen en cable penjat entre façanes, pals i cadiretes. S’ha previst el seu trasllat per grapar-lo a les façanes contemplant el seu soterrament en els encreuaments de carrers o on no sigui possible grapar-lo.
  • Es procurarà que les línies telefòniques, actualment amb cables grapats a les façanes, siguin soterrades en els encreuaments de carrers.

L’obra fou adjudicada a l’empresa Trans Crispi SL, per l’import de 314.127,74 euros (IVA inclòs), en la reunió de la Junta de Govern celebrada el dia 13 de març de 2019.

Dos imatges de les obres a l’avinguda de Riba-roja.