Ajuntament de Flix
Recentment s’han iniciat les obres d’arranjament del carrer Doctor Stroof, ubicat al barri de la Colònia Fàbrica (on hi ha l’Hotel Casino i els edificis de l’antic parvulari i l’economat, tots dos en desús), una actuació inclosa dins del projecte de la Llei de Barris.
Donat l’estat del carrer i l’antiguitat d’algunes de les seues infraestructures i equipaments, les principals actuacions que contempla el projecte són les següents:

  • Com a principal objectiu l’ordenament adequat del vial, harmonitzant la seva visió i perspectiva mitjançant els elements de delimitació dels espais de la via pública i la utilització sistemàtica dels materials en cada una de les seves parts, aquesta ordenació quedarà reforçada amb un enllumenat públic suficient i uniforme, dins de la reglamentació, vigent adequat a una zona residencial tranquil·la.
  • Atesa l’amplada del vial que en moments es molt estret, es considera adequat que la vorera i la calçada no estiguin separades per cap esglaó. El vial en el seu conjunt tindrà pendent transversal de les voreres cap a la calçada i aquesta de secció plana sense esquena de gat, per la calçada relliscaran les aigües pluvials en direcció a l’Av de Riba-roja.
  • En quan a l’arbrat existent es preveu retirar els plataners que estan en mal estat i les soques existents, en el costat oest hi ha una filada de moreres que es mantenen amb dos llocs buits que es preveu plantar-hi també moreres; es preveu escocells amb drenatge.
  • Renovació del clavegueram.
  • Atesa la configuració de la zona, es preveu que l’aigua de pluja vagi escampada per la calçada, es desviï parcialment per els carrers més baixos i arribi el més repartida possible a l’Av de Riba-roja on esta projectat una millora en la seva recollida.
  • Renovació de les canonades d’abastament d’aigua, amb connexions a la xarxa actual de la Colònia Fàbrica, restant pendent una futura connexió a la xarxa general del municipi. Així mateix, cal instal·lar hidrants per a incendis.
  • Renovar totalment l’enllumenat públic, tan en suports com en lluminàries, línies soterrades amb cable nou de baixa emissió. Les noves lluminàries serien de 5 leds.
  • Es preveu, per si s’escau, la renovació i ficar més fondes, 80 cm en vorera i trams longitudinals i 100 cm en creuaments, les línies de mitja i baixa tensió existents en l’àmbit de l’obra, es contempla aquesta possibilitat per que les dades que es tenen d e les mateixes es que estan a 40 cm de fondària.
  • Soterrament de les línies telefòniques.

L’obra fou adjudicada a l’empresa Agrovial, SA, per l’import de 322.441,79 euros, en la reunió de la Junta de Govern celebrada el passat dia 13 de març de 2019.
Visita a les obres
Ahir dimarts 5 de setembre, el batlle de Flix, Francesc Barbero, i el cap dels Serveis Municipals, Josep Viñado, van efectuar una visita a les obres, on foren acompanyats per tècnics i directius d’Agrovial i representants d’Ercros, on s’informà i es comentaren diversos aspectes de les actuacions a realitzar.

A dalt i a sota, dos imatges de l’obra en dos trams del carrer Doctor Stroof.

Instant de la visita a les obres.