Ajuntament de Flix
Ahir dilluns 2 de setembre va morir a la residència Sanitas de Tarragona Ramon Sabaté Garciapons, exregidor de l’Ajuntament de Flix. Exercí el seu càrrec durant la legislatura de 1983-1987, dins del grup de CiU (en fou el cap de llista a les eleccions) i adscrit a l’àrea d’Hisenda i Governació en el Govern Municipal, com a responsable de nòmines del personal. Fou el pare de l’exalcalde de Flix Antoni Sabaté Ibarz (mort el 2018) i de l’actual regidor Xavier Sabaté Ibarz.
Ramon Sabaté Garciapons va nàixer a Flix el 4 de setembre de 1919. Casat amb Agustina Ibarz Boya, el matrimoni tingué quatre fills i una filla: Ramon, Xavier, Antoni, Josep Maria i Assumpta.
Tanmateix, Ramon Sabaté estigué vinculat a entitats i col·lectius de la població, entre ells l’Orfeó de Flix.
Dol oficial i funeral
Des de l’Ajuntament de Flix s’ha decretat un dia de dol oficial avui dimarts 3 de setembre, per la qual cosa s’ha col·locat a la façana de la Casa de la Vila el domàs amb el crespó negre.
Per altra banda, demà dimecres 4 de setembre, a les 12.00 h, es farà la missa-funeral a l’església parroquial de Flix. La capella ardent es troba al tanatori de Flix.

La Corporació Municipal de 1983-1987, després de l’acte de presa de possessió el 23 de maig de 1983, de la que en formà part Ramon Sabaté. D’esquerra a dreta: Ramon Garciapons, Magda Clua, Miquel Guiu, Jaume Cortina, Antoni Sabaté, Josep Joan Bertran, Cebrià Forcada, Jaume Moreno, Delfí Castellví, Ramon Sabaté, Pere Muñoz, Rosa Hierro i Xavier Vega.

Imatge dels regidors i regidora sortints de la legislatura 1983-1987, després de l’últim ple celebrat el 30 de juny de 1987. D’esquerra a dreta: Ramon Sabaté, Jaume Cortina, Josep Joan Bertran, Miquel Guiu, Joan Treig (substituí a Magda Clua el 1984), Rosa Hierro, Ramon Garciapons i Jaume Moreno.