Grup de Natura Freixe / Reserva Natural de Sebes / Ajuntament de Flix
Ahir diumenge 11 d’agost va tindre lloc a la finca de l’Ermita del Remei la jornada de voluntariat organitzada per Ajuntament de Flix amb el suport del Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes. L’objectiu era actuar en aquesta zona emblemàtica afectada per l’incendi forestal de finals de juny passat. Després de fer cap al punt de trobada, a la Plaça del Mercat, ben d’hora (a les 7:00 h), els participants es van desplaçar amb vehicles particulars i amb l’autobús municipal fins a la zona de l’Ermita, on s’havia habilitat un espai d’aparcament a la part baixa.
Després de paraules de benvinguda i agraïment del batlle de Flix, Francesc Barbero, i de rebre instruccions de com es duria a terme la jornada per part de tècnics del Grup de Natura Freixe, es van distribuir als participants en funció de la feina assignada. Prèviament es va equipar tothom amb guants (facilitats per BricoFlix) i amb armilles (facilitades per Tambor). Així un grup anava a preparar la intendència de l’esmorzar i beguda per als participants; un altre “pentinava” tota la finca retirant tot tipus de brossa i deixalles; un altre retirava totes les pedres del mig dels bancals per refer les espones en un futur; i el darrer retirava el brancatge cremat, apilant-lo en zones dels bancals per ser triturat amb picadora forestal.
Degut a que s’estava a nivell 2 del Pla Alfa de prevenció d’incendis, les feines de triturar aquesta matèria orgànica es van posposar.
La jornada es va desenvolupar amb molt bon ambient, amb els participants molt motivats i enllestint la feina molt abans del previst.
Per acabar s’oferí un esmorzar amb entrepans d’embotit, a banda de la fruita i aigües que havien estat facilitades per Supermercats Bonpreu. Cal agrair també a Montserrat Calanda que s’ha ofert per netejar totes les  armilles emprades en la jornada.
Una jornada emotiva, profitosa i que ha de ser l’inici d’altres jornades de voluntariat. Entre tots podem fer grans coses. Felicitats i gràcies infinites a tots els que hi heu participat i als que ho heu fet possible amb el vostre suport! Som-hi!.

Dos imatges de la jornada: a dalt, voluntaris i voluntàries efectuant les tasques de retirada de brancatge; a sota, fotografia de grup de tots els participants.