Ribera On Line / Ajuntament de Flix
Gemma Carim Gironés, alcaldessa de Vinebre,fou proclamada ahir dilluns 15 de juliol nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’elecció de Carim, que renova en el càrrec de presidenta de l’ens comarcal, va tindre lloc en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal a Móra d’Ebre, en el qual van prendre possessió els 19 nous consellers i conselleres de la nova legislatura 2019-2023, entre ells la regidora i el regidor de l’Ajuntament de Flix Vera Llombart Sanjuan i Xavier Sabaté Ibarz.
Nou Ple del Consell Comarcal pel període 2019-2023
Carim va rebre 18 vots favorables de 19 possibles de tots els consellers i les conselleres, excepte del representant de la Federació d’Independents de Catalunya, que es va abstindre, i marca l’inici d’una nova etapa per assolir consensos a la Ribera d’Ebre.
L’acte de constitució del nou Consell Comarcal va començar amb la creació de la Mesa d’Edat, formada per Xavier Sabaté Ibarz, el conseller electe de major edat, i Vera Llombart Sanjuan, la consellera més jove, uns càrrecs efímers que tots dos ja van exercir durant la constitució de l’Ajuntament de Flix. Tot seguit, tots els consellers i conselleres van jurar o prometre el seu càrrec, i es procedí a l’elecció de la presidenta a través de votació a mà alçada.
Un cop Gemma Carim va prendre possessió del seu càrrec, els portaveus dels grups comarcals amb representació al Consell i la mateixa presidenta van fer els seus respectius discursos. La nova presidenta ha va exposar, “coincidim tots en un moment crucial que viu la Ribera d’Ebre, i amb la necessitat d’unitat per arribar a consensos i els màxims acords possibles en una legislatura que apostarà per una Ribera viva i activa”, frase de capçalera de la presidenta els darrers quatre anys i que tindrà continuïtat va dir. Mes endavant expressaria que “les persones ens relacionem per projectes i objectius i les coses comunes és el que ens apropa”, i també va dir que “tenim molts reptes a nivell de comarca. Tots els reptes requereixen consensos amplis i de conjunt. Sabem clarament que és el que no volem com a comarca”.
El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre compta amb 19 consellers i conselleres. La distribució de grups polítics després de les passades Eleccions Municipals, va quedar de la següent manera: 10 ERC; 5 Junts per Catalunya; 2 Unitat de Progrés (PSC); 1 FIC; i 1 l’Agrupació d’Electors de la Ribera d’Ebre. Vera Llombart està integrada al grup d’ERC, mentre que Xavier Sabaté, format part del grup d’Unitat de Progrés.

Instant en què s’estava efectuant la votació per escollir la nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Al centre de la fotografia es poden veure la regidora Vera Llombart i el regidor Xavier Sabaté.