Ajuntament de Flix
Joan-Ramon Ferrús Terré serà el pregoner de la Festa Major de Flix. L’acte del pregó, juntament amb el de la proclamació de les pubilles i els hereus, tindrà lloc el proper dia 14 d’agost.
Naixut a Flix un diumenge 29 de setembre de 1957 al carrer Liberación, avui Bonaire.
Diplomado en Profesorado d’Educación General Básica Especialidad en Ciencias, va acabar sent mestre, cosa que sempre ha fet amb moltes ganes, il·lusió i dedicació.
En acabar la carrera, ben aviat va fer cap a la comarca, treballant a l’Escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre, l’Escola del Tormo de la Torre de l’Espanyol, on a més a més va exercir de director i, finalment, l’Escola de Flix, on a finals del curs passat es va jubilar com mestre especialista d’Educació Física i director.
Com a mestre, tothom coneix el seu tarannà de fer poble. Pel que fa a l’escola des del primer dia ha treballat per obrir-la al poble i que surto al poble, per tal que el poble senti com a seua l’escola i l’escola senti com a seu el poble.
Des del punt de vista personal, en la seua joventut va ser jugador de l’equip Handbol de Joventut Esportiva de Flix, entrenador de categories inferiors i membre de junta. Integrant de Lo Canyís Col·lectiu Pedagògic de Flix, grup que va sembrar la llavor del que actualment és el nostre Tria’t l’Estiu. Entrenador, delegat i organitzador de força edicions dels Jocs Escolars Esportius de la Ribera d’Ebre, per la qual cosa, va rebre un reconeixement en la seva darrera edició en ser-li lliurat el premi Josep Anton Fortunyo. Col·laborador de la publicació de 3 i 2 Fansin. Membre de la primera junta del Club Nàutic Flix. Integrant i membre actiu de De Sol a Sol Grallers de Flix. I, des de fa uns anys, veu de la major part dels esdeveniments esportius organitzats o participats per l’Ajuntament de Flix i el Club Nàutic.
Feliçment casat, amb dos fills i una filla, l’home del barret, aquest mes d’agost s’enfrontarà a un nou repte personal, ser el pregoner de la Festa Major de Flix 2019, la nostra Festa Major.

Joan-Ramon Ferrús, en una imatge recent.