Ajuntament de Flix
Aquest proper dissabte 25 de maig tindrà lloc la 7a edició de la Rider1000, un esdeveniment motociclista no competitiu, el qual comptarà amb uns 2.700 participants. L’esdeveniment, que començarà i finalitzarà a Manresa (Bages), s’iniciarà a les 6 del matí, i els participants iniciaran el seu recorregut de forma esglaonada, de 6 en 6, i d’acord amb la distància del recorregut escollida (1.000, 700, 500 o 300 quilòmetres).
En aquesta 7a edició, Flix per primera vegada serà un dels controls de pas de tots els recorreguts, que s’ubicarà al Centre d’Empreses, al Polígon Industrial. Cada participant està obligat a aturar-se en cadascun dels controls del seu recorregut, on es certificarà el seu pas amb un segell que s’estamparà en el passaport de participació que disposa cadascú. També, en la seua breu estada, tindran a disposició menjar i beguda. De totes aquestes tasques se n’encarregaran membres del Moto Club Flix.
Es dóna la circumstància que en els recorreguts 700 i 500 quilòmetres, els participants hauran de passar i aturar-se en el control de Flix a l’anada i la tornada; i els de 1.000 quilòmetres, fins a tres vegades hauran de passar per la nostra població. S’espera que els primers motoristes de la Rider1000 arribin a Flix als voltants de les 9 del matí, i els darrers, ja de tornada, ho facin cap a mitja tarda. S’espera que la màxima afluència de participants a Flix es produeixi entre el migdia i primeres hores de la tarda, on coincidiran els que han iniciat el recorregut en les darreres hores i els que van ja de tornada.
La 7a Rider1000 ha estat organitzada pel Moto Club Manresa, amb la col·laboració dels ajuntaments de l’Espluga de Francolí, Horta de Sant Joan, Tortosa, Cinctorres, la Vall d’Alba, Colldejou, Valls i Flix, i diverses cases comercials, institucions i entitats, entre elles el Moto Club Flix.
Rider1000
La Rider1000 és un esdeveniment motociclista no competitiu de 1.000 km per carreteres obertes al trànsit. L’objectiu és certificar el pas pels diferents controls assenyalats en el recorregut triat, fins a arribar a la meta, que coincidirà amb el mateix punt de sortida.
L’itinerari no està definit, només hi ha els controls de pas. Cada participant podrà escollir la carretera que consideri més apropiada a les seves característiques de conducció. L’itinerari es publicarà al web perquè cada participant pugui projectar la seva estratègia. El temps màxim per a realitzar el recorregut està calculat sobre una mitjana inferior als 50 km/h aproximadament.
Els participants en la Rider1000 disposaran d’un temps màxim de 22 hores. Prendran la sortida de 6 en 6, cada minut a partir de les 6:00 h del matí amb sortida i arribada a Manresa (Barcelona).
La Rider1000 no és una cursa, de manera que no hi haurà ni classificacions, ni premis de cap tipus. Els participants que tinguin el visat de tots els controls fins a la meta, se’ls lliurarà un pin únic i numerat, que certificarà haver completat l’itinerari.

 

Logo de la Rider1000.