Ajuntament de Flix
Aquest diumenge 28 d’abril se celebren les Eleccions Generals a les Corts Espanyoles. En el cas de Flix, el nombre total de persones que conformen el cens electoral és de 2.684. Aquests nombre es distribueix de la següent forma: al districte primera secció primera, 797 persones; districte primer secció segona, 1.040 persones; i el districte segon i secció única, 847 persones. Respecte a les anteriors Eleccions Generals (26 de juny de 2016), la xifra total de 2.684 representa un descens de 176 electors, ja que llavors el nombre fou de 2.860.
Com ja és conegut, els col·legis electorals de Flix estan ubicats a Ca Don Ventura (quatre meses del districte primer) i l’Escola Enric Grau Fontseré (dos meses del districte segon). L’horari de votació es desenvoluparà des de les 9.00 h fins a les 20.00 h.
En aquestes eleccions, a la demarcació de Tarragona hi concorren fins a 15 candidatures al Congrés de Diputats. Al Senat, 13 formacions polítiques han presentat candidats, sumant un total de 29 (sense comptar suplents), tenint en compte que si bé la majoria de formacions han presentat tres candidats a l’alta cambra, 5 solament han presentat un candidat.
Dos convocatòries electorals en menys d’un mes
No haurà passat ni un mes en què novament hi haurà un altra convocatòria electoral per al 26 de maig, on hi haurà dos eleccions, les Municipals i les del Parlament Europeu (i en altres territoris de l’Estat, també eleccions autonòmiques). Això comporta que, després dos setmanes de celebració de les Eleccions Generals, s’iniciarà oficialment una nova campanya per als nous comicis de maig.
Una situació semblant sols es va donar l’any 1979, quan en poc més d’un mes van haver també dos convocatòries: les Eleccions Generals l’1 de març i les Municipals el 3 d’abril.