Ajuntament de Flix
Divendres 12 d’abril, a les dos quarts de 8 de la tarda, a la Biblioteca Municipal es presentarà el llibre Flix en guerra (1936-1939). De la construcció dels refugis antiaeris a la batalla de l’Ebre, escrit per Josep Maria Pérez Suñé i Pere Rams Folch. El llibre ha estat editat per l’Associació Cultural La Cana, i és el quart volum de la col·lecció Lo Pedrís.
La presentació anirà a càrrec d’Ireneu Visa Guerrero, llicenciat en Història de l’Art. També intervindran en l’acte els dos autors, Josep Maria Pérez i Pere Rams.
El llibre és un recull cronològic dels principals fets, successos, conseqüències i protagonistes del tres anys de conflicte fratricida, aportant dades i imatges fins ara inèdites.
Al marge del treball dels dos autors, el llibre inclou una introducció a càrrec de Jaume Masip, president de l’Associació Cultural La Cana; el pròleg redactat per Josep Sánchez Cervelló, professor d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la URV; i un apèndix amb la cronologia de la Guerra Civil a Flix, recopilada per l’historiador Pere Muñoz Hernàndez.
L’acte ha estat organitzat per l’Associació Cultural La Cana, l’Ajuntament de Flix i la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila.