Grup de Natura Freixe / Ajuntament de Flix
Avui dimecres 10 d’abril a les 7 de la tarda i a la Sala de Plens de l’Ajuntament, es farà la presentació pública de la 6a edició de la Cursa de les Cigonyes, amb tots els detalls: presentació del cartell, circuits, patrocinadors, cursa solidària, i tots els detalls de l’organització d’aquesta prova esportiva, que tindrà lloc el proper dia 12 de maig, diumenge, a les 10.00 h, i a l’entorn de la Reserva Natural de Sebes.
La Cursa de les Cigonyes va néixer per iniciativa d’aficionats al running que emprèn els camins perimetrals de la Reserva de Sebes per a la pràctica esportiva en un entorn únic, amb els prats de pastura amb cavalls de la Camarga, l’extens canyissar, el bosc de ribera i les cigonyes al seu entorn. Des de la Reserva de Sebes es va creure important organitzar-la per recalcar la relació entre esport, salut i natura, i acostar a aquest espai natural a un col·lectiu especialment sensibilitzat.
Després d’iniciar-se fa sis anys, enguany la Cursa de les Cigonyes tindrà lloc en un cap de setmana diferent a la Festa. Es farà a més en diumenge pel matí, horari habitual de moltes de les curses que tenen lloc al nostre entorn. També, com a novetat, es diferenciarà entre la Cursa i la Caminada, amb horaris i circuits diferenciats. Així la Caminada es farà en un circuit de 7 Km i sortirà a les 10 del matí. Mentre, les dos modalitats de cursa (5 Km i 10 Km) sortiran simultàniament a les 10.30h i aniran per dos circuits també diferenciats, el mateixos que es van fer en la passada edició.
Termini d’inscripció obert
Tanmateix, cal recordar que la inscripció tant a les curses com a la caminada romanen obertes. Per fer-ho, cal adreçar-se a la pàgina www.iter5.cat. El preu d’inscripció a totes les proves és, fins al 12 d’abril, 13 euros, i a partir del 13 d’abril, 15 euros. El termini per inscriure’s finalitza el 10 de maig a les 24.00 h. Fins al moment de redactar aquestes línies, hi ha,  sumant les dos modalitats (5 i 10 Km), 121 persones inscrites a la cursa, i 42 persones a la caminada.